Balatoni kerékpártúrák - Almádi és térsége
Helyszín Balatonalmádi, Városház tér 4
Időpont
Őszi balatoni kerékpártúra a Nyitott Balaton idején. Részben bicikliúton, részben földúton haladó könnyű családi túra.

A túra hossza: 25 km, 3 óra
Indulás és visszaérkezés: Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár parkoló, Tourinform iroda előtt

Időpontok:
október 28. vasárnap
november 4. vasárnap

Veszprémből a Királynék városából Alsóörsre az utolsó vonat 49 éve közlekedett, a túra során felkutatjuk ennek nyomait, melynek legértékesebb szakasza a Balatonalmádi feletti Remete-völgy, illetve az Öreghegyi vasúti híd a gőzmozdonnyal.

Az Óvári- kilátóból Akarattyától Tihanyig tekinthetünk végig a Balaton keleti medencéjén. Sorra vesszük Almádi vizeit is: megnézzük a Köcsi-tavat , a három helyen feltörő remeteforrást valamint a patak legszebb részeit. A Szent – Erzsébet liget Sóhajok hídján átgurulva, eltöltünk néhány kellemes percet a mólón.

Lankás terepen, rétek, mezők, tehenek, lovak és juhok övezte gyönyörű környezetben áthaladunk a Vödör-völgyön is, majd az árnyékos bicikliutat elhagyva egy borteraszon megpihenve elfogyaszthatunk egy kellemes uzsonnát néhány jó korttyal megfűszerezve. A környék legjobb pincéje fogja várni a csapatunkat (a részvételi díj nem tartalmazza a fogyasztást).

A fotópályázatot a Facebookra feltöltött legtöbbet like-olt kép gazdája nyeri. Nincs más dolgot, mint készíteni egy képet a túrán és feltölteni facebookra #ősszelisBalaton #almadikerekpartura #balatonbiketours hastaggel.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!
Balatonalmádi Turisztikai Egyesület és Balatoni kerékpártúrák szervezésében

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva