Barokk muzsika Balatonalmádiban
Helyszín Balatonalmádi, Templom tér
Időpont
Az Ensemble Cantilene egy különleges barokk együttes. Korabeli hangszereken, korhű hangzással, de mégis új és magával ragadó zenei kifejezéssel zenél. A Klassz a pARTon! koncertek keretében mutatják be programjukat.

Művészeti vezetője Anneke Boeke világhírű régizenész, aki játékával a barokk muzsika elevenségét, szenvedélyességét és kimeríthetetlen gazdagságát mutatja meg. Az együttes tagjai a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesében is játszanak. Az Ensemble Cantilene minden koncertjén énekes szólista közreműködésével lép fel, alátámasztva azt a gondolatot miszerint a hangszeres és a vokális zene mindig egy közös zenei célt szolgál és valósít meg. Szólistáik többek között Baráth Emőke, Alexander Schneider, Szigetvári Dávid.

Repertoárjuk nagyon gazdag és sokszínű. Frescobaldi, Legrenzi, Marini, Buxtehude, Merula, Monteverdi, Schütz, Rosenmüller, Handel, Bach és még rengeteg korabarokk és barokk komponista műveit adják elő olyan zenei alázattal és szerettel ami a közönség számára új dimenziókat nyit meg.

Az Ensemble Cantilene fellépett a Kaposfesten, a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon, Eszterházán a Régi Zenei Napok keretében, és még sok neves koncerthelyszínen.

ENSEMBLE CANTILENE tagjai:
Anneke Boeke – furulya
Lesták Bedő Eszter – hegedű
Román Mikola – hegedű
Mahdi Kousay – gordonka
Pétery Dóra – csembaló/orgona
Davidovics Igor – lant

Közreműködik: Megyesi Zoltán – tenor

Helyszín: Balatonalmádi, Szent Ignác katolikus templom

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva