Fekete László templomséták Balatonalmádiban
Helyszín Balatonalmádi, Veszprémi út 107
Időpont
Történelmi séta a balatoni nyaralásod alatt - Ismerd meg Balatonalmádi szakrális műemlékeit, mindezt ingyen!

A történelem és a szakrális művészet rajongóinak remek hírünk van: 2023 nyarán ismét megrendezésre kerülnek a népszerű Templomséták Balatonalmádiban, a Honismereti és Városszépítő Kör Balatonalmádi szervezésében.

A séta 20 órakor veszi kezdetét, amikor is a Vörösberényi Erődített templom történetét ismerhetik meg az érdeklődők. A séta Fekete László vezetésével kerül megszervezésre, aki évtizedek óta tanulmányozza és adja tovább a magyarországi szakrális emlékek történetét.

A séták során a látogatók a helyi templomok történetét, művészetét és az ott található szakrális műalkotásokat ismerhetik meg közelebbről. A program során egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy a szemlélődők betekintést nyerjenek az egyházi építészet sajátosságaiba, a templomok történetébe, és megtudjanak minden apró részletet a helyi kulturális örökségről.

A séták ingyenesek, így minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Egy ilyen program nem csak a történelem és művészet iránt érdeklődők számára nyújt izgalmas élményt, hanem azok számára is, akik szeretnék megismerni a helyi kultúrát, és egy különleges programra vágynak a balatoni nyaralásuk során.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva