Március 15-i hosszú hétvége Balatonalmádiban 2024
Helyszín Balatonalmádi,
Időpont

Gazdag és változatos programkínálattal várják Balatonalmádiban a hosszú hétvégén az érdeklődőket. A programsorozat hangulatát egy fáklyás felvonulás nyitja meg, ahol a helyi néptáncműhely tagjai szórakoztatják a közönséget. Március 15-én a nemzeti hőseinkre emlékezve városi ünnepség kerül megrendezésre, ahol a helyi iskola diákjai is részt vesznek. A történelmi emlékezés mellett kulturális programok is várják az érdeklődőket, mint például a Balaton parti villák megismerése és a Piano Bár est, ahol klasszikus dallamok csendülnek fel. A fiatalabbakat egy izgalmas hip-hop esemény várja, míg a hagyományok kedvelői részt vehetnek a tojásfa- avatáson is. A hétvége zárásaként pedig egy mediterrán séta teszi teljessé az élményt.

Programok:

Március 14. csütörtök 18:00: Fáklyás felvonulás a Balatonalmádi Néptáncműhely közreműködésével. Helyszín: Balatonalmádi, Városház tér 4.

Március 15. péntek 10:30: Városi ünnepség a nemzeti hőseink emlékére. Beszédet tart Fabó Péter polgármester, közreműködik a Vörösberényi Általános Iskola diáksága. Helyszín: Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget.

Március 15. péntek 14:30: Ismerd meg a Balaton-parti villákat és a Kézfogás Európa Szoborparkot a Parti séta program alkalmával. Túravezető: Illána Erzsébet. Helyszín: Balatonalmádi, Városház tér 4. (indulási pont).

Március 15. péntek 19:00: Piano Bár est Mészöly Győző zongoraművészettel és Balássi Imre énekhangjával. Helyszín: Hotel Viktória, Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 40.

Március 15. péntek 22:00 – hajnalig: Nemzeti Hip Hop az Almádi Pilvaxban. Helyszín: Balatonalmádi, Városház tér 4.

Március 16. szombat 6:00 – 10:00: Balatonalmádi piac helyi kistermelők portékáival. Helyszín: Balatonalmádi, Baross Gábor utca 60./a.

Március 16. szombat 14:00 – 22:00: Tavasznyitó borászati rendezvény a vörösberényi Magtárban. Helyszín: Balatonalmádi, Thököly Imre utca 1.

Március 16. szombat 14:00: Tojásfa avatás a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület melletti parkban. Helyszín: Balatonalmádi, Városház tér 4.

Március 17. vasárnap 14:30: Mediterrán séta Balatonalmádiban. Túravezető: Illána Erzsébet. Helyszín: Balatonalmádi.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva