Open Water Tournament - nyíltvízi úszó versenysorozat
Helyszín Balatonalmádi, Lóczy Lajos tér 1
Időpont
Az Open Water Tournament (OWT) egy egyedülálló nyíltvízi úszó versenysorozat, mely Magyarország vízi környezetét térképezi fel és használja sportolásra.

A Fűzfői-öböl a Balaton legészakibb része a keleti medencében. A versenyközpontot a balatonalmádi Budatava strandon építjük fel, innen visszük az úszókat Balatonfűzfőre, ahol a középtáv úszói 3 km-t nyílegyenesen úszva érik el a CÉL-t, a Budatava strandot. A hosszútáv úszói ezt a távot háromszor teszik meg (oda-vissza-oda). A jellemzően délkeleti széljárás a hosszútáv úszóinak vissza útját jelentősen megnehezítheti.

Távok

3K | Balatonfűzfő Zagykazetta – Balatonalmádi Budatava
9K | Balatonfűzfő Zagykazetta – Balatonalmádi Budatava

Nevezési információk és a részvétel részletes szabályai a verseny honlapján érhetőek el

REGISZTRÁCIÓ: Regisztráció reggel legkorábban az első versenyidőpont előtt 07:00 órától – de minden versenyidőpont előtt 60 perccel – Balatonalmádiban a Budatava Strandon, ahol a nevezési lap mellett az orvosi igazolásaitokat is be kell mutatnotok. Mivel a résztvevők száma limitált, ezért helyszíni nevezésre nincs lehetőség. Kérünk, hogy a versenyeket megelőző napig jelentkezzetek online, az openwatertournament.hu oldalon.

FORGATÓKÖNYV: A regisztrációt követően átöltözhettek, csomagjaitokat pedig a leadhatjátok a regisztrációs pult melletti sátorban. Az öltöző közvetlen közelében, a strand bejáratánál vár majd rátok több kisbusz, amelyek a STARThoz, a Balatonfűzfő Zagykazetta Szörf Beach-re szállítanak. A táv átúszásával visszaérkeztek a regisztrációs területre, ahol megkapjátok a cél-csomagot (energiaital, energiaszelet, beúszó-érem stb.), frissíthettek, illetve zuhanyozhattok. A hosszútáv úszói ugyanezt a távot háromszor teszik meg, így érkeznek be a célba, a Budatava strandra.

RAJTOLTATÁS: A rendezvény egész nap tart, így biztonságosan 10-15 másodperces rajtoltatással tudjuk vízbe engedni a max. 1000 fő versenyzőt, akik óránkénti idősávban regisztrálnak és rajtolnak, így a tömeg kialakulása vízben és szárazföldön is elkerülhetővé válik. A rajtoltatás a Balaton esetében kiemelten időjárásfüggő, amelyben a siófoki Meteorológiai Obszervatórium és a hivatalos hatóságok álláspontja az irányadó. A rajtoltatásra kizárólag ők adhatnak engedélyt. Kérünk titeket, készüljetek úgy, hogy a rajtoltatás csúszhat, akár több órát is. Rosszabb esetben akár egy teljes napot is, mely a verseny esőnapja, azaz június 26. vasárnap lesz.

BESZÁLLÁS / KISZÁLLÁS – Az indulási és érkezési terület fokozatosan mélyülő mélységű, így biztonságosan tudtok be és kigyalogolni. A cél előtti vízpart még kellően mély, így akár egészen a célig úszhattok.

ORVOSI IGAZOLÁS: Egyesületi versenyzők esetében 2022-es sportorvos által kiadott igazolással szükséges bizonyítani az egészségügyi alkalmasságot. Az amatőr, nem igazolt sportolók esetében, olyan orvosi igazolás bemutatása szükséges, melyben az orvos a jelentkezőt a versenytáv leúszására alkalmasnak minősíti. Amennyiben előzetes orvosi igazolás nem áll rendelkezésre, a helyszínen jelenlévő sportorvos – térítés ellenében – a vizsgálatot követően állítja ki az egészségügyi alkalmasságot igazoló dokumentumot.

LÉTSZÁM – A rendezvény egész nap tart, így biztonságosan tudjuk vízbe engedni a max. 1000 indulót 15-30 másodperces rajtoltatással. A biztonságos lebonyolítás mind a hatóságoknak, mind nekünk, szervezőknek elsődleges szempont.

BIZTOSÍTÁS – Az esemény vízi biztosítását a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat biztosítja. A hajók az úszófolyosó körül állomásoznak. Azok az úszók, akik esetleg segítségre szorulnak, azonnal kiemelésre kerülnek. Az úszófolyosón végig pihenő hajók állomásoznak, ahol a pihenni vágyó úszó megpihenhet.

Szárazföldi orvosi biztosítás: AMS Mentőszolgálat

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva