Öreghegyi Köd Kupa Koltay Gusztáv Emlékverseny 2023 Balatonalmádi
Helyszín Balatonalmádi, Véghely Dezső utca 5
Időpont

Immár 23. alkalommal rendezik meg a szezonzáró vitorlás túraversenyt Balatonalmádiban.

A Túraverseny helye és ideje: Balatonalmádi,

2023. október 28.

Információk: sport@marathon.hu,

Versenyvezető, felelős szervező: Németh Zsolt 70/370-0002

Versenyiroda: Somogyi Ferenc

1. VERSENY SZABÁLYOK
A túraversenyen a „Vitorlázás. Versenyszabályai” (továbbiakban „Versenyszabályok”), az MVSZ 2023. évre érvényes Versenyrendelkezései, az osztályelőírások ( az ezektől való esetleges eltéréseket az alábbiakban közöljük), valamint a jelen versenykiírás és versenyutasítás az érvényes.

2. A túraverseny RÉSZTVEVŐI, RÉSZVÉTELI JOGOSULTSÁG
A túraversenyen résztvevő személyeknek és hajóknak meg kell felelniük az MVSZ 2023. évi Verseny- rendelkezései 1. pontjában (Részvételi jogosultság), 3. pontjában (Hatósági jelzések, osztályjelzések, rajtszám), valamint 4. pontjában (Biztonsági rendelkezések) előírt feltételeknek.

3. NEVEZHETŐ HAJÓOSZTÁLYOK
Nevezhetők a Nagyhajós Bizottság által javasolt és a Magyar Vitorlás Szövetség által elismert hajóosztályok nyilvántartott, valamint az érvényes Yardstick listán szereplő és felmért hajók, a következő megkötésekkel:

A versenytávokon egy, vagy többtestű, „nagyhajók” indulhatnak.

Hajóosztály

Yardstick I./A. csoport 1. -87,99-es előnyszámig,

Yardstick I. /B. csoport 88,00-95,99-es előnyszámig,

Yardstick II. /A. csoport 96,00-102,99-es előnyszámig,

Yardstick II. /B. csoport 103,00-108,00-es előnyszámig,

Yardstick III./A. csoport 108,01-112-es előnyszámig,

Yardstick III. /B. csoport 112,01-es előnyszám felett,

Összevont katamarán,

(Összevont Nyílt és Amatőr futam a versenyen kívül külön kategóriában).

4. A NEVEZÉS HELYE ÉS IDEJE

KEDVEZMÉNYES ELŐNEVEZÉS: A nevezési díj 2023.október 19-ig való előzetes befizetéssel, a sport@marathon.hu e-mail címen történt nevezést követő válaszlevelünkben a megadott bankszámlaszámon átutalással és a kiküldött nevezési lap visszaküldésével biztosítunk lehetőséget.
Helyszíni nevezés: 2023. október 27-én 17.30-21.00 óra között, vagy október 28-án a balatonalmádi Almida apartmanház (8220 Balatonalmádi, József Attila út 19,., bejárat Duka T.J. u.4. felől) területén működő versenyirodában 7.00-8.30 óra között. A vízen már nem fogadunk nevezést!

A nevezéshez szükséges a kitöltött hajó nevezési lap, (Nevezéseteket megkönnyítheti, ha a VIHAR rendszerben szereplő, hajó, biztosítás, stb. adatokat kinyomtatva is elhozzátok, mert ekkor nem kell hozzátok a tagsági könyveket, hajólevelet,..) tagsági könyv orvosi igazolással, a hajó felelősségbiztosítása és a hajó-vezetői engedély.

Kérjük , hogy azok is küldjék el okt 19. 12.00-ig a kitöltött nevezési lapot, akik nem neveztek előre, mert a jelentkezett első 80 hajó nevezését tudjuk garantáltan elfogadni.(A hatóságok szigorú előírásai miatt) Valamint csak akkor tudjuk a megfelelő számú és méretű hosszúújjú pólót mindenkinek biztosítani a helyszínen!

5. HELYSZÍNI NEVEZÉSI DÍJ: 12.000,-Ft/fő

ELŐZETES NEVEZÉSI DÍJ: 10.000,-Ft/fő okt. 19-én 12.00-ig! átutalva)
Az 2004. január 1-jén és azután született versenyző a mindenkori nevezési díj felét fizeti.
Az 2008. január 1-jén és azután született versenyző (mocó) nevezési díjat nem fizet.

6. IRODA
A Verseny iroda a nevezés megkezdésétől a balatonalmádi Almida apartmanház (8220 Balatonalmádi, József Attila út 19,.) területén működik. Telefonos ügyelet ezen a helyen a verseny teljes időtartama alatt működik. Telefonszám: 70/383-6670, ill.70/3700-002 iroda@marathon.hu, sport@marathon.hu.

7. VERSENYZŐK TÁJÉKOZTATÁSA
A Túravezetőség a versenyzőket a Balatonalmádi Almida apartmanház (területén, elhelyezett Hivatalos Hirdetőtáblán elhelyezett Közlemények útján tájékoztatja az esetleges változtatásokról. A versennyel kapcsolatos változtatás csak kivételesen indokolt esetben hozható október 27-én este 20.00 óra után. Minden versenyző egyéni felelőssége a változásokról időben tudomást szerezni!

8. PÁLYA
Rajt: Balatonalmádi, Hajóállomás előtt kb. 300 m-re kihelyezett narancssárga bója és a kikötő móló előtt lehorgonyzott Rajthajó, narancssárga lobogót viselő árboca közötti egyenes, mely az első pályaszakaszra merőleges.

Pályajelek:

1. Balatonalmádi felől a Kenese Marina Port (előtt, illetve) irányában kihelyezett citromsárga bója (K – DK irányban). A parttól kb. 5-800 m-re, vagy gyenge szél esetén annál közelebb Almádi felé.

2. Balatonalmádi Hajóállomás előtt A parttól kb. 100 m-re kihelyezett narancssárga bója. A bója és a part között kell áthaladni.

3. Alsóörs irányában elhelyezett citromsárga bója (D – DNY). A parttól kb. 300 m-re

A kenesei és alsóörsi bóját az óramutató járásával megegyező irányban kell kerülni!

Cél: Alsóörs irányából, Balatonalmádi előtt, a rajtkor a parttól kb. 200 m-re áthelyezett, narancssárga bója és a Hajóállomás móló előtti kék lobogót viselő Célhajó közt.(A rajt és a célvonal azonos helyen van, de célvonal az utolsó pályaszakaszra merőlegesen kerül telepítésre.)

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva