Rátonyi Róbert Operettfesztivál Balatonalmádiban
Helyszín Balatonalmádi,
Időpont
A Rátonyi Róbert Operettfesztivál július 25-én és 26-án – hagyományteremtő jelleggel - Balatonalmádiba költözik!

 

Találkozzunk július 25-én 18 órakor a Wesselényi Strand főbejáratánál, ahol élőzenés, látványos felvonulással zengjük be az egész strandot, melyet a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, Hajmann Péter vezetésével kísér majd! A felvonulás keretében a közönséggel együtt Almádi főterére érkezik majd a társaság, ahol nagyszabású, élőzenés, szíveket és lábakat egyaránt megdobogtató Nyitóceremóniával várják az érdeklődőket! Utazz el 18.30-tól az operettek világába a Petőfi Színház művészeivel: Hirschl Laurával, Módri Györgyivel, Szederjesi Teodórával, Kádár Szabolcs Jánossal, Keller Mártonnal és Kőrösi Csabával! Közreműködnek – Operettgáláink és Operettfesztiváljaink állandó vendégei -, Horváth Elemér Emi és Horváth Péter, A szórakoztató est során bemutatkoznak SzínHázVilág és Carpe Diem! táborosai is, akik egy meglepetés produkcióval készülnek!

Az ünnepélyes, zenés megnyitót követően, 20:30-tól Huszka Jenő és Martos Ferenc operettjét, a Veszprémi Petőfi Színházban is nagy sikerrel játszott Lili bárónőt láthatod Szederjesi Teodóra és Kádár Szabolcs János főszereplésével, a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán! Fantasztikus előadás, ismert operett slágerek, élőzene, humor, szerelem!

Július 26-án 12 órától operett zengi be egész Balatonalmádit! Színművészeink kisbuszra szállnak, hogy Balatonalmádi-szerte elvigyék a magyar virtust, a szíveket-lelkeket megdobogtató dallamokat! Figyelj és fülelj, hiszen bárhol találkozhatsz velünk!

16 órától a Wesselényi strandra, a Strand Könyvtár elé invitálják a legkisebbeket, ahol művészeik, Módri Györgyi és Máté P. Gábor kalauzolja el a gyermekeket a mesék birodalmába, a sokak által kedvelt Zenekar a gomba alatt, avagy bolyongás az operett erdőben című interaktív mesejátékukkal! Ismerd meg a tücsök és a hangya történetét, amely sok-sok énekben és táncban bővelkedik! Az előadás ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

18 órától kezdetét veszi az Operettcsobbanás a Strand Könyvtárral szembeni partszakaszon (vitorlás ernyők alatt)! A művészek gondoskodnak a felfrissülésről és a felhőtlen jókedvről! Fakadj dalra, perdülj táncra egy-egy fürdőzés között a Wesselényi strandon!

20:30-tól nagyszabású, az operett irodalom színe-javát felvonultató látványos Operettgálával várnak a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán! Fellépnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei, valamint Horváth Elemér Emi és zenekara. Nagy öröm, hogy ez alkalommal is fellép a magyar operett műfaj koronázatlan királynőjét, a Kossuth- és Jászai Mari díjas művésznőt, Oszvald Marikát, aki csodálatos hangjával és személyiségével emeli a gála fényét! Az est rendezője, a Fesztivál művészeti vezetője, Keller János színművész.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva