Villamustra Balatonalmádiban
Helyszín Balatonalmádi, Városház tér 4
Időpont
Merülj el Balatonalmádi történelmi hangulatában! Fedezd fel a város csodás villáit és titkait a Villamustra programon!

Balatonalmádi híres strandjai és fürdőhelyei mellett az idén nyáron a város történelmi építészeti gyöngyszemeit is megcsodálhatjuk. A Villamustra program keretében, 2023. július 11-én, kedden 18:00 és 20:00 között, a résztvevők betekintést nyerhetnek a város kevésbé ismert tárgyi emlékeibe, és egyedülálló villáiba.

Az utazás során végigsétálunk a város nevezetes utcáin, belehallgatunk a mesélő házak családtörténeteibe, megemlékezünk a legendás vendéglátóhelyekről, és még egy helyi kuriózumnak számító meglepetéssel is szolgálnak a szervezők. A séta során feltárulkozik Balatonalmádi története a 18. századi szőlő- és gyümölcskertektől a filoxéra idején történt átalakításokig, miközben izgalmas történeteket hallhatunk a fürdőhelyek és villák történetéből.

A Villamustra nemcsak a történelem szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményt, hanem mindazoknak, akik szívesen töltik szabadidejüket a természetben, és élvezik a balatoni panorámát.

Találkozási hely: Tourinform előtt (Balatonalmádi, Városház tér 4.)
Útvonal: Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár – Bajcsy-Zsilinszky utca – Petőfi Sándor utca – Mikszáth utca – Baross Gábor utca – József Attila út – Szökőkút
Séta hossza: 2,5 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: ingyenes parkoló a Tourinform előtt (a séta kiindulási és egyben végpontjánál)
Részvételi díj: 3900,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éveseknek 2900,-Ft, az online regisztrációval egy időben fizetendő.
REGISZTRÁCIÓ: https://turajo.jegy.hu/
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva