XXI. VasútARTjáró kiállítás Balatonalmádiban
Helyszín Balatonalmádi,
Időpont
Fedezzétek fel a művészetet a VasútARTjáró kiállításon Balatonalmádiban, ahol a művészet szó szerint szembejön veletek!

A nyár nem csak a balatoni fürdőzés időszaka, de a művészet szerelmeseinek is számtalan kulturális programot kínál. Ilyen a XXI. VasútARTjáró kiállítás is Balatonalmádiban, ahol ezúttal képzőművészek alkotásait tekinthetik meg az arra járók.

 

Az egyedülálló kezdeményezés 10 évvel ezelőtt indult, és az elmúlt időszakban közel 1500 alkotás került ki az almádi vasúti aluljáró falára. Ezzel a tárlat az ország egyik leglátogatottabb kiállításává vált. Különlegessége, hogy a művészet itt szó szerint szembejön a járókelőkkel.

 

Fábián László és Jáger István grafikusművészek évtizedes önkéntes munkájának köszönhetően, az Önkormányzat és a Városgondnokság támogatásával, az aluljáró teljesen megújult: a világítás, a lépcsők és a járófelület mellett a csapadékvíz-elvezetés is megoldódott.

 

A VasútARTjáró a Szoborparkkal és a Pannóniával egybefűzve egy olyan egységes kiállítói teret alkot, amely országosan, sőt talán nemzetközi szinten is egyedülálló. Az itt található művészi alkotások értéket teremtenek a helyiek és a turisták számára.

 

Képek: Balatonalmádi Önkormányzat hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva