Kézfogás Európa szoborpark
Helyszín Balatonalmádi, Véghely Dezső utca 5
A Szent Erzsébet park ősfái alatt található a szoborpark, amely Veszeli Lajos festőművész ötlete alapján valósult meg 2013-ban. Vannak állandó szobrok és időszakosan kiállított darabok is, hiszen kétévente más-más országok vendégalkotásai láthatóak. Egy kellemes sétával egybekötött szabadtéri kiállításban lehet része annak, aki ellátogat balatonalmádi eme szegletébe.

A fák között lévő műcsarnokban spirál alakban helyezték el a szobrokat, amelynek lelki jelentősége is van. A spirál szimbólum az emberi fejlődés és az örvénylés jele, a különböző korokban, az egymástól távol eső népek kultúrájában magát a Kozmoszt, a fizikai valóságot jelképezte. Más értelmezésben az élet folytonosságát biztosító kozmikus energiát, a mindenható őserőt, az isteni fényt.

Ám magasztos gondolatok nélkül is élvezhetjük a sétát. A szoborpark alkotásai között vannak klasszikus szobrok és elvontabb, nonfiguratív térplasztikák is, amelyekbe kis fantáziával bármit bele lehet látni.

Karnyújtásnyira van a Balaton part és a Sóhajok hídja, a park remek rohangálóhely gyerekeknek, kutyáknak, és felüdítő élmény bárkinek, aki szereti a természet és az emberi alkotás egyvelegét.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva