likeBalaton.hu | 2021.07.17. 10:56
Kötélnek állt az egyház, és nem „zavarja” reggeli harangszóval a balatonberényi nyaralókat
Most a kakasokra panaszkodnak a városi nyaralók, miután betiltatták a reggeli harangszót Balatonberényben.

A templomi harang Balatonberényben eddig minden reggel öt órakor jelezte a helyieknek, hogy ideje felkelni. Azonban sok nyaraló ezen felháborodott, hiszen pihenni jöttek, és nem a harangozást hallgatni. Ez áll a petíciójukban is, amit a polgármesternek adtak át. Ebben azt kérték, hogy a hajnali hangzavart haladéktalanul szüntessék be. A helyiek viszont megdöbbentek ezen a kérésen – számol be az ATV riportja.

„Mérges voltam megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggeli 6-os harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom. Ilyen alapon este 8-kor meg délben se harangozzanak” – mondta el a véleményét a televíziónak Kiss Ferenc.

A falu vezetésének és az egyháznak sikerült megegyeznie, hogy reggelenként ne harangozzanak, de ezzel nem értek véget a nyaralók polgári panaszai.
„Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak” – hangsúlyozta Horváth László polgármester a ATV-nek.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva