Balatonberényi Szabadstrand
Helyszín Balatonberény, Balaton utca 9
Telefonszám
Balatonberény szabadstrandja egy nádasokkal, apró szigetekkel, öblökkel tagolt hosszú partszakasz, mely a sportpályától egészen a település határáig, mintegy két kilométeren át húzódik.

A strandon árnyas fákat, ligeteket, nádasokat és fövenyes öblöket is találnak a nyaralók. Az strand közepén található Csicsergő-sziget, egy igazi madárparadicsom, ahol nem csupán a gyönyörű kilátásról, hanem a madarakról is nagyszerű fotókat készíthetnek a látogatók.
A több hektáros terület soha nem túlzsúfolt. A partszakasz a több kisebb bekötőútról autóval és kerékpárral is könnyen és gyorsan megközelíthető, a parkolás ingyenes. A központi részen díjmentesen látogatható nyilvános WC található. A vízbe bejárók és stégek segítségével juthatnak be a fürdőzők.

A környezet kiválóan alkalmas a sportolásra. A parti zöldterületen bőven van hely focizni, tollaslabdázni vagy éppen frizbizni. A sekély vízbe a legkisebbek is biztonságosan pancsolhatnak, míg az idősebbek a szörf, kite-szörf, vagy vitorlás tudásukat tehetik próbára.

A halban gazdag partszakaszt a hajnali és a késő esti órákban a horgászok veszik birtokba.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva