Koszorús Rita/sonline.hu | 2022.10.10. 15:00
Faragták és megmérették a legfélelmetesebb lámpásokat
Kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat Balatonboglár-Szőlőskislakon, ahol szüreti felvonulással egybekötött Töklámpás fesztivált tartottak szombaton.

Ha október, akkor biztosan minden rendezvényen felbukkan sokak kedvence a sütőtök. Szőlőkislakon azonban egy egész fesztivált szenteltek neki, egy napon keresztül minden a tökről szólt.

Tökéletes program volt kicsiknek és nagyoknak. Fotó: Németh Levente

 

Reggel családi bográcsozással kezdődött a közös program, s tökvásár is színesítette a délelőttöt. De aki nem tököt vásárolt volna, hanem valamilyen őszi finomságot az is megtehette a kézműves vásárban, ahol tök formájú tárgyak is megtalálhatóak voltak. Az ingyenes programot gyerekszínházi előadás és tök totó tette még élvezetesebbé, hiszen az egész család önfeledten szórakozhatott, miközben úton-útfélen tökbe botolhatott. Aki pedig elkészítette volna saját halloweeni lámpását, a rendezvényen ezt is megtehette.

 

 

Fotó: Németh Levente

 

A gyerekek nagy élvezettel vetették bele magukat az őszi forgatagba, de a nap fénypontja a kicsiknek minden bizonnyal az esti töklámpásverseny, nagyoknak pedig az azt követő szüreti bál a művelődési házban.

 

Fotó: Németh Levente

 

Balatonboglárra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva