2019.09.16. 11:00
Fesztivállá érett piknik a Gömbkilátó tövében
A déli part legmenőbb őszi fesztiváljával zárta idei szezonját a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat. A boglári Gömbkilátónál tartott Balaton Piknik belopta magát a fesztiválozók szívébe.

Egy megkapó helyszín, kellemes időjárás, finom ízek, klassz zenék és nem utolsó sorban a jó társaság alapkellékei egy pikniknek. Balatonbogláron a Gömbkilátó tövében ezek közül minden összejött a hétvégén. Itt tartották a Nagyon Balaton programsorozat legfiatalabb fesztiválját a Balaton Pikniket, aminek a története tavaly augusztusban indult és nem is volt kérdés, hogy az akkor még egynapos eseménynek lesz folytatása.

A gyerekkori élményekből táplálkozó, idén kétnaposra bővített Balaton Piknikkel szándékosan vágták nagyobb fába a fejszét a szervezők. – Mi, akik szinte kivétel nélkül nyáron tartjuk a rendezvényeinket, úgy láttuk, hogy szeptemberben is érdemes fesztivált szervezni a Balatonnál. Egy olyan rendezvényt, amikor nem az a legfontosabb, hogy teltház legyen, és tízezrek gyűljenek össze a nagyszínpad előtt – mondta Lobenwein Norbert főszervező, aki arról is beszélt, hogy igazi fűben ücsörgős, borozgatós, naplementét bámulós piknikhangulatot szerettek volna teremteni az ikonikus helyszínen. A fesztivál nyitva tartása is ehhez a vezérelvhez igazodott, hiszen a kapukat délben nyitották, és a koncertek sem nyúltak az éjszakába, hanem már délután elkezdődtek, ráadásul a zenei világ ismert világsztárjaival.

 

 

S, ha már piknik és Balaton, akkor a gasztronómiai kínálat is régió ízeire és boraira épült. A fesztiválozók többek között a balatonszemesi Kistücsök fogásait kóstolhatták. Az étterem most először települt ki zenei rendezvényre, és éppen azért, mert a Balaton Piknik célja egybecseng saját évtizedes céljaikkal, azaz hogy a Balaton-part ne csak a nyári időszakról szóljon, hanem a főszezon túl is kínáljon színvonalas kikapcsolódást.

 

 

A fesztivál egyébként a díszletek terén is a lazaságot idézte, lehetett jógázni, függőágyban pihengetni, vagy csak úgy bámulni a balatoni panorámát Gömbkilátóstól, aminek a tetején feltűnt a fesztiválok magaslatain is elcsíphető, titokzatos esernyős ember.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva