Turbéki Bernadett | 2021.07.24. 12:00
Imádják őket a Babel Soundon, de annyira multikultik, hogy nem tudják meghatározni zenéjük műfaját
A balatonboglári Babel Sound világzenei fesztivál egyik legérdekesebb fellépője csütörtökön zenélt a közönségnek. A Miramundo együttes gárdája állandóan változik, a tagok a legkülönfélébb országokból verbuválódtak össze.

Mintha egy mini multikulturális fesztivál lenne, olyan a spanyolországi MiraMundo együttes. Azt azonban, hogy spanyolok, nem mondhatjuk rájuk, hiszen brazil, olasz, japán, lengyel, mexikói, német, uruguayi gyökerekkel rendelkeznek a tagok.

– Az együttest azért hoztuk létre kilenc évvel ezelőtt, hogy összekössük a kultúrákat, ahogy a Babelsound Fesztivál is teszi ezt – mondta a csapat vezetője, Luíz Murakami. Ő maga is brazil, olasz és japán gyökerekkel büszkélkedhet.

Luíz Murakami a gitárnál Fotó: Turbéki Bernadett

 

– Barcelonai központtal működünk, minden héten más-más felállásban tartunk egy koncertet, ám a világjárvány alatt sok elmaradt ezekből. Azt azonban cseppet sem bántam, hogy egy kicsit többet voltam otthon, mint máskor. Gyakran telik el úgy esztendő, hogy kevesebb időt töltök otthon, mint külföldön. Most volt időm a saját projektjeimmel foglalkozni, amikor csupán a boltba vagy a gyógyszertárba mehettünk ki a lakóhelyünkről – mondta a zenész, aki jelenleg japán ősi zenéjét tanulmányozza. Az enyhítések után tudott találkozni és próbálni a tagokkal, bár mindig kis létszámmal. Nehezen tudják behatárolni a zenei műfajt, amelyet játszanak, mindannyian gyermekkoruk gyökereit, a saját kedvenceiket ötvözik a többiekével.

A MiraMundó kultúrák gyökereibe kapaszkodik Fotó: Turbéki Bernadett

 

– Rugalmasak vagyunk a zene tekintetében, igyekszünk felvenni annak az országnak a hangulatát, ahol éppen fellépünk. Más a jellegzetesség Lengyelországban, Olaszországban és Magyarországon is. Itt először 2017-ben zenéltünk először. akkor egy magyar dalt, a Hullámzó Balatont is bevettük a repertoárba – mesélte a zenész, aki azt is elárulta, hogy mindig örömmel tartózkodik Magyarországon.

– Szeretem hallgatni a nyelvet, ami semmihez sem hasonítható. Azt érzem, hogy Magyarország is egy multikulturális környezet, annak köszönhetően, hogy sok ország veszi körbe, nincsenek határok, nemzetközi országnak tűnik, és az ételek is világhírűek – állapította meg Luíz Murakami, aki fergeteges hangulatot teremtett csütörtök este a Babel Camp-ben.

Olvasd el itt a fesztivál szervezőjével készült interjúnkat.

 

Nyitókép: Babel Sound hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva