sonline.hu | 2022.08.17. 10:00
Ingyen balcsizhat és fesztiválozhat minden gyermek
Ingyenes és karitatív célú BBB Gyermekfesztivállal várja a 45. Boglári Szüreti Fesztivál a gyermekeket az ország minden tájáról augusztus 18. és 21. között a Platán-strandon.

Boglári Szüreti Fesztivál

Augusztusban Balatonboglárról mindenkinek azonnal a Boglári Szüreti Fesztivál jut eszébe, augusztus 18. és 21 között a három nagy színpados esti koncert mellett számos kísérő programon is résztvehettek.

A gyermekfesztivál az SOS Gyermekfalvak Alapítvány számára igyekszik segítséget nyújtani, és élményt szerezni sok száz olyan szülő nélkül felnővő gyermeknek, akik talán most jutnak el első alkalommal a Balatonra. Érdemes kihasználni, hogy nyáron a gyerekek Kajla Útlevéllel költségmentesen tömeg közlekedhetnek vonaton, buszon és hajón is, ráadásul a felnőtt kísérők is kedvezményesen utazhatnak.

Sakk, bor és szépségverseny

Sakk bajnokság is érkezik a fesztiválra augusztus 19-én reggel amelyre 8 órától lehet jelentkezni, a logikai játékon való megmérettetésért és az értékes tárgynyereményekért. Itt lehetőségük lesz találkozni és összemérni tudásukat Mádl Ildikó kétszeres olimpiai bajnok nemzetközi nagymesterrel is.

Kísérő programok között a szülőkre is gondolnak a szervezők. Anyukák szépe és Miss Bikini Hungary 2022 választásra is sor fog kerülni a Platán strandon. Az Anyukák szépére való jelentkezéshez szükséges ruha: fehér felső, farmer alsó, utcai vagány ruha és piros koktélruha.

Ha Boglár, akkor az Országos Borfesztivál sem maradhat ki. A kulináris borélményekre vágyók szinte minden borvidék zászlós-, és a tájegységekre jellemző borait megkóstolhatják a Balaton partján a Platán-sétányon. A méltán híres boglári tűzijátékban augusztus 18-án, csütörtök este lehet majd gyönyörködni a Magyar Tenger partján.

Jó hír, hogy a Platán strand és fesztivál egész területe ingyenesen látogatható lesz minden nap délután 16.00 óráig, csak az esti programok jegykötelesek 12 év felett. Augusztus 17. éjfélig az elővételes jegyek is olcsóbbak.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Balatonboglárra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: Mészáros Annarózsa
Forrás: sonline.hu

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva