Gy. Zs. / sonline.hu | 2021.12.07. 14:00
Jégre csábítanak bennünket Balatonbogláron
Télen is sokan keresik fel Balatonboglárt, ami talán annak is köszönhető, hogy egyre népszerűbb a balatonboglári jégpálya.

– Ez a Balaton legszebb fekvésű, s jelenleg legnagyobb méretű jégpályája is – mondta Vécsei Mihály üzemeltető. A jégpályát strapabíró plexi palánkrendszerrel látták el, ami nem csak a szelet fogja meg jobban, hanem abban is segít, hogy a gyerekek már kevesebbszer üssék be a jégkorongot a Balatonba.

Fotó: Archiv / sonline.hu

Vécsei Mihály fontosnak tartja a Jégre mindenki! mottót és programot, mely segítségével szeretnék minél többekkel megismertetni a lehetőséget.
El is indult a korcsolyaoktatás a gyerekek és a felnőttek számára, melyben szakképzett edzők segítenek az érdeklődőknek. Ezen kívül színes programokkal várják a pályánál a jég szerelmeseit: Mikulás-nap alkalmából például családi vetélkedővel készültek, jégkorongmeccseket, gyermek jégkorongtornákat is rendeznek majd.

Fotó: Németh Levente / sonline.hu

Az önkormányzat kétmillió forint támogatást biztosított arra, hogy általános és középiskolás diákok két-két ingyen jegyet kaphattak a pálya használatához.

Március első hétvégéjéig tervezik a nyitvatartást. Az idén már nem kézzel készítik a jeget, s egy pályakarbantartó gépet is vásároltak nemrégiben.

Jelenleg 40 méter hosszú és 17 méter széles a jég,

ám a jövőben még nagyobb felületre szeretnék kiterjeszteni a csúszási lehetőséget. Olyan, a jelenleginél nagyobb jégpályát álmodtak meg, ami fölé egy sátrat is felhúznának, mely nem csak a jég fenntartásának költségein csökkenthet, hanem olyan turisztikai attrakciót kínálna, amiből nincs hasonló a magyar tenger környékén.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva