Góz Lilla/sonline.hu | 2022.12.31. 12:00
Jégre viszik a látogatókat Bogláron és Lellén
Szinte nincs olyan napszak, amikor a balatoni jégpályák üresek lennének; a téli szünetben sok család korcsolyázik, és a helyi éttermekben, büfékben szívesen falatoznak egyet. Van, aki tipegve, más már magabiztosan siklott a balatonboglári jégpályán csütörtök délelőtt.

— Most járunk először jégpályán, még nagyon félnek, de bízunk benne, hogy élvezni fogják — mondta el Szabó-Perpits Judit, aki három gyermekével Gyömrőről érkezett. Hozzátette: Balatonbogláron telelnek a nagyszülőknél, a szünetet itt töltik náluk.

Fotó: Kovács Tibor

Nemcsak érdeklődő családokkal népesült be a jégpálya, hanem a Balatoni Bocsok csapata is edzett. Hatan már az U12-es korosztályban a kaposvári sportiskolában jéghokiznak. Muskó Zente másfél évvel ezelőtt ismerkedett meg a korcsolyázással.

— Egyre jobban belejöttem és az első edzésen döntöttem el, hogy szeretnék jéghokizni — mondta el a kilencéves fonyódi iskolás. Hozzátette: ez a sportág erősíti az egyensúlyérzéket, az alapállást, a karokat, lábakat.Az enyhe időben hűtik a boglári pályát és naponta frissítik a jeget, hogy megfelelő minőségű legyen. Aki megéhezne-megszomjazna, az lángost, csirkehússal, füstölt sajttal töltött lángosgolyót, fánkot és forralt bort is kóstolhat.

A teraszt fóliával téliesítették, hogy a fázósabbak itt megmelegedhessenek.

— Itt voltam tegnap is, és nagyon jól besütött a nap, húsz fokot mértünk — mondta el az egyik vendég.

— December harmadikán nyitottunk és a várakozásainkat eddig felülmúlta a forgalom, tavaly 8-10 ezren fordultak meg a jégpályán és környékén — mondta el Vécsei Mihály, a boglári jégpálya üzemeltetője. Hozzátette: hozzájuk Budapestről, Székesfehérvárról, Nagykanizsáról, Marcaliból is érkeznek korizók a helyiek mellett.

Vécsei Mihály
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

— Most, hogy a téli szünet egy héttel hosszabb, többen látogatnak családjukkal a tóhoz, a jeggyel pedig lehetőségük van egész nap korcsolyázni.

December 31-én jeges pezsgőzéssel és sok finomsággal készülnek a boglári kikötőben. Január hetedikén pedig téliszünet-búcsúztató bulit szerveznek.

— A villanyszámlánk egymillió forintról januártól hárommillió forintra fog emelkedni, csak úgy tudunk működni, ha kevesebbet megy a hűtő, de ahhoz hűvösebb időjárás kellene — mondta el Vécsei Mihály, a jégpálya üzemeltetője.

Fotók: Kovács Tibor

 

Szilveszteri Regatta: vitorlát bontanak az idei év végén is a versenyzők

— Szerdán kolléganőm egy percre sem tudott megállni, annyian voltak a jégpályán — mondta el Tóth Balázs, a lellei BL YachtClub ügyvezetője. Hozzátette: szilveszterre az összes szálláshelyük elkelt, a hosszabb téli szünet miatt sokan foglaltak náluk januárban is. Az év utolsó napja is mozgalmasan telik itt.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

– December 31-én tizedik alkalommal rendezzük meg a Szilveszteri Regatta vitorlásversenyt, este pedig sok finomsággal és zenés-táncos mulatsággal készülünk — sorolta Tóth Balázs. Megjegyezte: évekkel ezelőtt felismerték a téli Balatonban rejlő lehetőségeket, próbáltak olyan szolgáltatásokkal előrukkolni, amelyek decemberben és januárban is vonzzák a turistákat. A tervek szerint a jégpályájuk január 15-éig biztosan nyitva lesz.

Fotó: BL YachtClub

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 



 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva