sonline.hu | 2022.08.15. 14:00
Megéri lehorgonyozni a kulturális csemegéért
Programban gazdag főszezont hozott, és az év hátralévő részében is eseménydús időszakot tervez Balatonbogláron a Kultkikötő.

A mozgalmas július után az augusztus is bőven tartogat színpadi látnivalót, ilyen lesz például augusztus 6-án Mácsai Pál és Lukács Miklós Az élet értelme című estje, augusztus 13-án a Minden lében három kanál című előadás vagy augusztus 27-én Pokorny Lia LIAison című zenés estje is.

Kultkikötő Balatonbogláron

Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító-igazgatója A Somogyi Hírlapnak elmondta: minden héten készülnek gyermekszínházi előadásokkal, s kézműves foglalkozásokat is tartanak. Egy alapítvánnyal karöltve nemrég színházzal, tánccal, zenével foglalkozó tábort szerveztek, melyen harminckét határon túli magyar, illetve Magyarországon élő gyermek találkozott.

A várossal kötött kulturális feladatellátási szerződésükhöz híven a Kultkikötő szervezi az ingyenesen látogatható kápolnatárlatokat is, mely szeptember közepéig nyújt tartalmas látnivalót a festőművészet iránt érdeklődők számára. Nem csak a nyarat töltik meg programmal, hiszen mint azt Nagy Viktor elmondta, négy évszakos működésre adták a fejüket, s éppen Balatonboglár az egyik olyan hely, ahol van is ennek értelme, létjogosultsága.
A nyári időszakon kívül például ingyenes filmklubot is szerveznek, ami elsősorban a városlakóknak szól. Ez igazi közösségi élmény az alapító-igazgató szerint, sokan pogácsával, borral érkeznek a vetítésekre. Olyan kortárs és klasszikus filmeket mutatnak be, melyekkel televízióban kevésbé találkozhat az ember.

 

Természetesen nem a Kultkikötő programsorozata az egyetlen tartalmas kikapcsolódási lehetőség Balatonbogláron, a komolyzene iránt érdeklődők is találhatnak kedvükre való eseményt a nyári időszakban. Augusztus 16-án orgonakoncerten vehetnek részt az érdeklődők a Szent Kereszt Felmagasztalása római katolikus templomban. Mindemellett látogathatók a Fischl-ház állandó tárlatai a nyári időszakban is, melyben a francia és a lengyel emlékszobán túl iparművészek munkái is megtalálhatók.

 

Balatonboglárra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Kultkikötő Balatonboglár

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva