sonline.hu | 2020.06.28. 22:37
Megtelt hétvégére a Balaton
Az első igazi kánikulát hozó hétvégén megtelt a Balaton, zsúfoltak voltak a strandok és sorok kígyóztak a büfék előtt.

Végre ismét csúcsra járunk – fogalmazta meg Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós, aki szerint a balatoni vendéglátósok mind abban bíznak, hogy hasonlóan szárazabb és melegebb, igazi nyári napok jönnek, és folytatódhat a most megkezdődött fellendülés. Ugyan június végén még sok előzetesen várt program elmaradt a koronavírus miatt, de júliusra már kezdenek visszazökkenni a normális balatoni kerékvágásba.

Tömve volt a vízpart, és már pénteken délután érzékelhető volt az M7-es forgalmából, hogy rengetegen érkeztek az elmúlt hétvégére a Balatonhoz, ezt látta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke is, aki megerősítette, hogy sikeres hétvégén vannak túl a magyar tengernél. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, az emberek már láthatóan alig foglalkoztak a vírussal. Bíznak benne, hogy ezután elindul az igazi főszezon, hiszen a hosszú évek tapasztalata szerint a június mindig gyengébb mutatókat hoz a Balatonnál.

Ez a nyár első olyan hétvégéje, hogy jó idő van, így sokan látogatnak a Balatonra. Ennek a változásnak a vendéglátósok is örülhettek, ugyanis az ő forgalmuk is megugrott a hétvégén. Több étterem tulajdonos megjegyezte, hogy a tavalyi forgalomhoz viszonyítva ez még kevés, de a múlt hétvégéhez képest felfelé mutatnak a számok.

Mészáros Balázs, a Balázs Bisztró tulajdonosa szerint augusztusra megnövekszik a látogatók száma, még ha a tavalyhoz viszonyítva nehezebben is ment az elindulás. A zamárdi bisztróban a régi slágerek hódoltak idén is: a hamburger, hot dog és a hekk. Természetesen a lángos, az mindenhol kelendő volt.

Szili Zsolt, a Szili Grill tulajdonosa éttermében a kevés ülőhelyet street food árulásával oldotta meg, így a vendég nyugodtan elfogyaszthatta az ennivalót akár a parton is.

A megkérdezett vendéglátósok mind megjegyezték, hogy leginkább hazai vendégek voltak a hétvégén, külföldi vendégek száma azonban komolyan visszaesett a járvány után.

Olvasónk küldött képeket a balatoni forgalomról:

Forrás: sonline.hu/Kovács Gábor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva