Babel Camp Kultháló 2023 programzáró
Helyszín Balatonboglár, Szabadság utca
Időpont

Végéhez közeledik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, ezzel befejeződik a kétéves Kultháló programsorozat a balatonboglári Babel Campben. Az esemény a „Kápolna 50” kiállítás finisszázsával indul, majd az utolsó „Helyi emlékezet” beszélgetésre invitálják az érdeklődőket a Romkocsmába, végül ugyanitt egy könnyed koncerttel zárul az este.

Részletes program:

17:00 Finisszázs – A 2022-2023-as „Kápolna 50” artist residency alkotásaiból tartott kiállítás ünnepélyes záróeseménye: Az elmúlt másfél évben 3 alkalommal gyűltek össze a Babel Campben fiatal művészek, hogy az egyhetes alkotótábor folyamán készült alkotásaikkal tisztelegjenek a fél évszázaddal ezelőtti neoavantgarde korszak alkotói előtt. Az itt készült alkotásokból álló kiállítás közel fél éven át volt látható.

17.30 „Helyi emlékezet” beszélgetés – „Balatonboglár, az alternatív kultúra színtere – Balatonboglár, a kultúra alternatív színtere” mottóval futott az a beszélgetéssorozat, melyben a helyi emlékezet és a helyi kulturális identitás kérdéseit járták körbe. Az első évben a Kék Kápolnában 1970-1973. között rendezett tárlatok emlékezete volt a téma, idén pedig az alternatív kultúra és Boglár helye ebben az elmúlt 50 évben. Stílusosan az utolsó beszélgetés a jelenről és a jövőről szól: arról, hogy milyen ma az alternatív kultúra helyzete Balatonbogláron. Olyan fiatal boglári zenészekkel beszélgetnek, akik az alternatív/underground zene hagyományait viszik tovább. Vendégek: Szabó Gyula „Bozó” (Bozoo, The Keeymen) és Tóth Márton (Sziámi AndFriends, Open Pub)

20.00 Eliza Bliss Quartet

A kiállításra való belépés valamint a beszélgetésen való részvétel ingyenes. A koncertre a belépő 1000 Ft.

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva