Banda Zeitun és Náray Erika Quintet
Helyszín Balatonboglár, Árpád utca 17
Időpont
Telefonszám
Banda Zeitun (Baleár-Szigetek) zenéje a déli "hangsugarak" érzését tükrözi, Spanyolországból és Olaszországból, Náray Erika Quintet jazz dalai elrepítik a hallgatóságot a XIX. Jazz és Borfesztiválon.

Banda Zeitun (Baleár-Szigetek)

A szicíliai, katalóniai és andalúziai zenészek találkozásából született a spontán, egyedi hangzású dalokat játszó együttes. A formáció magával ragadó show-t kínál, amelyben mind az eredeti alkotások, mind a hagyományos témák a déli „hangsugarak” érzését tükrözi, Spanyolországból és Olaszországból.

A Zeitun csodálatos kihívást teljesít: a Földközi-tenger két partja közötti kapcsolatok megerősítése, az ősi kapcsolatok újragondolása és innovatív hidak létrehozása. Ily módon a flamenco „palos” és az dél-olasz zenei stílusok, mint a tanguillos, a szicíliai ballato, a bulerías, a taranto, a tarantela, a pizzica, a tammorriata és a tangó találkoznak egy olyan térben, amely ugyanilyen tisztelettel törekszik a hagyományok ápolására.

Az koncerteken éppúgy helye van a improvizációnak, mint ahogy a hagyományörző perspektívának; egyúttal a Földközi-tenger ősi, jellegzetes hangzásai felkutatásának is. A Banda Zeitun repertoárját a szicíliai arab költészet táplálja, különösen Abu Al Arab munkássága, aki Siracusa városából származik, és akinek élete Sevillában ért véget (11. század).

Ermanno Panta -ének, fúvóshangszerek, dél-olasz ütőhangszerek, Ian Miles Scionti – flamenco gitár, Jose Luis Gonzalez Jimenez – dobok, Daniel Abad Martín – nagybőgő

Forrás: Facebook

Náray Erika Quintet

A csodás hangú énekesnő repertoárjában a leghíresebb jazz-dalok, filmslágerek, magyar és nemzetközi örökzöldek szerepelnek. Mivel Ella Fitzgerald idén lenne 100 éves, így természetesen a koncert során a jazz nagyasszonyáról is megemlékeznek majd néhány emblematikus dallal.

Náray Erika – ének, Berdisz Tamás – dob, Juhász Attila – zongora, Frey György – basszusgitár, Elek István – szaxofon

Forrás: youtube

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva