Magyar Tenger Társasüdülő
Helyszín Balatonboglár, Kápolna utca 8
Időpont
Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason Instagram-oldalt működtető fotós, Bartha Dorka izgalmas művészi kollaborációra szövetkeztek. A balatoni épített környezetet dokumentáló fotók alapján Weiler Péter új műalkotásokat készít, melyek az 1989-es rendszerváltó nyár eseményeit és a kor hangulatát idézik meg.

Weiler Péter és a Balaton Offseason közös tárlata

Bartha Dorka a szezonon kívül egy retró Csepel biciklivel járja a tó alvó településeit, hogy téliesített nyaralókat, bezárt lángossütőket, restiket és emberek nélküli strandokat fotózzon. A Balaton ritkán látott, de mégis szép arcát dokumentálja, a nyári zsivajon túli nyugalom és a csend hatja át a képeit.

Weiler Péter művészetének is egyik központi témája a Balaton, ahol az összes gyerekkori nyarát töltötte. Gyerekkori nyarai közül az 1989-es volt számára a legemlékezetesebb, mert a rendszerváltás, a német újraegyesítés politikai szelét a társas üdülőkben, kempingekben, strandokon lehetett a leginkább átérezni. Egy különös egyvelege volt ez egy szokásos balatoni nyárnak és a világtörténelmi fordulópontnak. Új képeivel a szabadság, mint eszme és a nyár által kínált szabad hétköznapok között keresi a párhuzamot.

Kiállításmegnyitó – 2023. július 14. 19:00 – Kék kápolna

Nyitvatartás: K-Szo: 15:00-20:00 | V: 10:00-13:00 | H: –
A belépés ingyenes! Megtekinthető 2023. július 14-től augusztus 13-ig.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva