"Ne félj, nem ítéllek el" lelkigyakorlat
Helyszín Balatonboglár, József Attila utca 51
Időpont
Spontán vetélés, abortusz, halvaszületés, „lombikbaba” elvesztése okozta lelki fájdalmak feldolgozása. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

“Ne félj, nem ítéllek el”, “Ne sírj, ne bánkódj” lelkigyakorlatok – vetélés, abortusz, vagy halvaszületés lelki sebeinek gyógyítása. Van gyógyulás, van megbocsátás.
Ha érintett vagy, neked szól. Ha nem vagy érintett, rajtad keresztül szólhat nekik, ha megosztod ezt az eseményt.

„Kinek?
A Ne félj, nem ítéllek el lelkigyakorlat mindenkinek szól, aki bármilyen módon elvesztette magzatát. Legyen az ok spontán vetélés, abortusz, halvaszületés vagy akár „lombikbaba” halála, nagyon hasonló gyászfolyamat játszódik le az érintettekben. A lelkigyakorlaton való részvételnek nem feltétele a rendszeres vallásgyakorlás, de mindenképp előnyt jelent az erre való nyitottság. Hitünk szerint a gyógyulás az Úr ajándéka, a lelkigyakorlat vezetői csak eszközök az Ő kezében. Szeretettel várunk mindenkit, a résztvevők szabadon választhatják meg, mennyire nyitottak a program egyes részeire.

Férfiak is jöhetnek?
Számos esetben tapasztaltuk, hogy az édesapák is részesei a gyászfolyamatnak, ezért jónak látjuk, ha a párok együtt érkeznek a hétvégére.

Hol?
A Kaposvári Egyházmegye balatonboglári lelkigyakorlatos házában. A téma intimitása miatt erre a csendes, a külvilágtól elzárt helyre vonulunk vissza, ahol lehetőség van az elcsendesedésre, elvonulásra.

Hogyan?
Kis létszámú csoportokat fogadunk, és minden, ami a lelkigyakorlaton elhangzik, a résztvevők között marad. Senkit nem ítélünk el, illetve halmozunk el „jótanácsokkal“. Dinamikák, tanítási fogások segítségével vezetjük a jelentkezőket a gyógyulás útján, lehetőséget nyújtva számukra az elcsendesedésre, a történtek végiggondolására.

Miért?
Az ilyen veszteséget az idő (vagy akár egy később született gyermek) önmagában nem gyógyítja meg. A régen lezárt, elfeledni kívánt sebek úgy gyógyulhatnak, ha először is felnyitjuk, majd kitisztítjuk őket. Ez egy nagyon fájdalmas folyamat, de ez a gyógyulás alapja. Önmagától nem múlik el a gyász, a fájdalom; akár évtizedekig is rányomhatja a bélyegét egész családok életére. Az Úr gógyító ereje azonban végtelen, bármilyen reménytelennek tűnő helyzetben képes csodát tenni!

Kik vezetik a lelkigyakorlatot?
Udvardyné dr. Tóth Lilla (biológus, Creighton Módszer oktató) ésUdvardy Márton (állandó diakónus)” – írja a lelkigyakorlatról a szervező Joppé Evangelizációs Központ

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva