Sokol-403 koncert
Helyszín Balatonboglár, Árpád utca 17
Időpont
Telefonszám
E-mail cím muvhaz@vkkboglar.hu
Ismert magyar dalok egy kicsit másként hangszerelve és előadva, ez a Sokol-403 zenekar. A koncert a "Helyiérték" Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesületének jóvoltából érkezik Boglárra, a kulturális központba.

Program:

● 20:00 Tuli Patrik solo acoustic
● 21:00 Sokol-403

A SOKOL-403 tulajdonképpen egy hosszútávra alakult supergoup-projekt, melyet Sütő Lajos (gitár), Urbán László (dob) a C.A.F.B együttesből és Oroszi Iván (ének) a M.Á.K együttesből hozott létre 2001 tavaszán – tehát jóval a hasonló csapatok előtt– azzal a céllal, hogy Világunk Ifjúságát megismertesse a mára lassan eltűnő zenei értékekkel. Igaz, kicsit más formában.

A SOKOL-403 kizárólag magyar előadók számait játssza a kor és az alapító tagok szellemének megfelelően. A dalokat nem paródiaként, hanem eredeti szövegekkel, áthangszerelve, ritmikailag néhol változtatva, de szerkezetüket nem érintve adják elő. A repertoár közel 40 dalt tartalmaz mintegy 30 előadótól: pl. Bergendy, Bojtorján, Exotic, GM49, Ihász Gábor, Illés, KFT, Komár László, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, LGT, Neoton Família, Omega, Pa-Dö-Dö, R-Go, Szécsi Pál, V’Moto-Rock, Napoleon Boulevard, Dolly Roll, Hungária, Skorpió, Bonanza Banzai stb.

A SOKOL-403 „Start” című demoja 2002 novemberében került rögzítésre. Bár a felvételek minősége még hagy némi kívánnivalót maga után, az anyagot azóta is szeretettel játsszák vidéki és budapesti rádióadók valamint szórakozóhelyek és klubok.

A SOKOL-403 az első –a 2001-es Szigeten a Wanted színpadon tartott koncertje óta folyamatosan koncertezik budapesti és vidéki klubokban, egyetemi, főiskolai rendezvényeken, utcabálokon, falunapokon, majálisokon, de egy-két gimnáziumi illetve egy nyugdíjas klubba szóló meghívásnak is eleget tettek már. Az elmúlt 10 év folyamán a következő helyeken, helyszíneken léptek fel –a teljesség igénye nélkül– kiemelkedő sikerrel: az összes nagyobb fesztivál (EFOTT 2×, Wanted, Hegyalja 3×, Zed!, Sziget 2001-2008 között a Wan2 és Táncdalfesztivál színpadokon, Volt), Ráday Klub, Gödör Klub, Petőfi Csarnok 2×, Zöld Pardon 5×, Vörös Yuk, Kék Yuk, Filter és számtalan vidéki klub, rendezvény, stb.

A zenekar tagjai:

Herczeg Carlo – gitár
Kovács Gábor Barna – gitár
Oroszi Iván – ének
Sütő Lajos – basszusgitár
Urbán László – dob
Lencsés Balázs – gitár (2002-2013)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva