Mészáros Annarózsa | 2021.10.24. 10:00
Elképesztő látvány ejt rabul Nemesvitán
A több mint 22 méter magas kilátóról körpanorámában gyönyörködhetsz. A Balaton legújabb kilátója téged is rabul ejt.

Nemesvita a Keszthelyi-fennsík keleti felén, Veszprém megye délnyugati részén, a Tapolcai medence nyugati peremén fekszik. Az új turisztikai attrakció az északi Balaton part egyik kultikus helyén, a nemesvitai kiserdő karéjában került kialakításra.

A kirándulóhelyen egy lélegzetelállító fa szerkezetű kilátó, egy játszótér és egy izgalmas sövénylabirintus vár téged is. A tájba illeszkedő látványosság a falu nyugati határában, gyalogosan jól megközelíthető, erdei tisztáson fekszik. A természet védelme érdekében a kirándulóhelyet csak gyalogosan lehet megközelíteni.

Ha gépkocsival érkezel, a kilátótól 800 m-re fekvő területen, a településre bevezető út mellett, a sportpályán áll rendelkezésre parkoló. Nemesvitán nem csak várják, hanem szeretik is a látogatókat, ezért a nagy parkolónál hamarosan közösségi tér és “BÜFÉ” is várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A több mint 22 méter magas kilátó 7 pihenőszintes. A kilátószint konzolosan kiugró, teljesen körbejárható, egyidejűleg 18-20 fő kényelmes tartózkodását biztosítja. A kilátóról körpanorámában gyönyörködhetsz. Északról a Bakony vonulata látszik, tiszta időben a Somló is feltűnik.

Keletre a Tapolcai-medence, tárul elénk, a vulkanikus tanúhegyekkel; Északról-Délre sorban, Hegyesd a Csobánc, Szent György-hegy, Gulácsi hegy, Badacsony, Szigliget, a várral. A látkép előterében feltűnik a Törekpuszta, a kúriával és a Répa Rozi,-Sobri Józska nagy szerelmének-csárdájával. D

élen szélesen terül el a Balaton, a Szigligeti-öböllel – ahol kis fantáziával a Balatoni Krokodil is felismerhető – a túlsó parton Fonyóddal, és a Somogyi-dombággal. Nyugaton a Keszthelyi hegység zárja a képet, kiváló rálátással a környező erdő lombkoronájára.

A kilátó mellett elhelyezkedő 100 négyzetméter alapterületű játszótér, szinte minden korosztálynak aktív időtöltést kínál.

A több mint 300 négyzetméter alapterületű sövénylabirintus garantált izgalmakat rejt a kalandvágyó látogatók számára, hiszen a 212 méter hosszú folyosórendszer alaposan próbára teszi a felfedezők tájékozódási képességét.

A kétsoros telepítésű Turkesztáni szil által határolt labirintusfalak, biztonságos és természetes környezetet nyújtanak minden felfedező – kalandor számára.

Tedd próbára magad te is, látogass el az ékszerdobozhoz hasonlatos kistelepülésre és sétálj fel a dombra, onnan pedig még magasabbra és add át magad a páratlan kilátásnak!

Lapozd végig fotóinkat indulás előtt!

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva