Promóció | 2024.05.22. 11:30
Hogyan rendezd be kis lakásodat praktikusan?
Otthonunk berendezésekor rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, melyek között bizony jó pár nem választható meg saját kedvünk szerint. Hiszen amíg stílust és színeket könnyedén tudunk választani, a lakás és az egyes szobák mérete és berendezési lehetősége jóval korlátozottabb. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy milyen általános tippeket tudsz szem előtt tartani kis lakásod berendezésekor.

Praktikus tárolás

Az egyik legfontosabb szempont a minél praktikusabb tárolás megvalósítása. Hiszen a legtöbb kis méretű lakásba minden szükséges bútor elfér – legtöbbször az apró használati tárgyak elrendezése okoz problémát. Milyen trükköket vethetünk be ilyenkor? Nagyszerű példa a praktikus tárolásra az ágyneműtartós ágy, amely extra bútordarab nélkül kínál rengeteg tárolási lehetőséget. Ezen termékek között legtöbbször a kihúzható fiókos kialakítás a jellemző, amely jóval több lehetőséget biztosít, mint az extra ágynemű tárolása. Bátran használhatod a rendelkezésre álló teret törülközők, kabátok, valamint akár ritkábban használt használati tárgyak tárolására is.

Megfelelő helykihasználás

A megfelelő helykihasználás szempontjából talán a bútorok kiválasztása a legfontosabb. Egy nagyobb l-alakú kanapéval például remekül kiválthatod egy extra fotel szükségességét – ezzel szellősebb és kevésbé zsúfolt berendezést elérve. Hasonló példa a fent említett ágyneműtartós ágy is, hiszen ezen funkcióval egy kisebb komódot is ki tudsz váltani.

Színek és minták felhasználása

Végezetül pedig a bútorok mellett egyéb apró trükköket is hasznos lehet ismerni. Azt talán mindannyian tudjuk, hogy a világos színek – fehér, bézs, púder – remekül nagyítják a teret. Érdemes lehet tehát ezen árnyalatokat választani a nagyobb bútorok mellett az olyan dekorációk esetében is, mint például a szőnyegek. Bátran nézd meg a Zondo.hu oldalán a kínálatot és válogass ezen színek között.

Képek forrása: Photocreo Bednarek – stock.adobe.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva