police.hu | 2021.03.23. 21:00
Magas jutalom jár a nyomravezetőnek a balatonedericsi rablás ügyében
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyomravezetői díjat tűzött ki egy Balatonedericsen történt bűncselekmény kapcsán.

A Tapolcai Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi 2020. november 27-én, 10 órakor az arcát maszkkal eltakarva egy balatonedericsi üzlet alkalmazottját késsel fenyegetve arra kényszerítette, hogy a boltban tárolt készpénzt átadja részére. A nő a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő pénzt, majd a férfi a helyszínről elmenekült. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A beszerzett információk szerint az elkövető 40 év körüli, 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, kreol bőrű, kerek arcú férfi, aki az elkövetéskor fekete színű, fehér Nike márkajelzésű kötött sapkát, fekete színű, ruha anyagú maszkot, szürke kapucnis pulóvert és sötétkék sportcipőt viselt. Különös ismertetőjele a sötét színű, vastag szemöldöke, ami középen az orrgyöknél összenőtt.

Fotó: Police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a személy azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A rendőrség kéri, hogy aki a megadott személyleírás alapján felismeri a keresett férfit, vagy a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen érdemi információval rendelkezik, az keresse fel személyesen a Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát vagy hívja a 06-87-412-322-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.

Forrás: Police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva