veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2021.02.02. 21:00
Továbbfejlesztik az ötcsillagos strandot Balatonedericsen
Idén harmincmillió forintos pályázati támogatással fejlesztheti a strandját a település. Az összegből szebb, még komfortosabb, biztonságosabb és modernebb lesz a fürdőhely a polgármester szerint.

Papp János mondta el a Veolnak, hogy a Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázatára beadott strandfejlesztési pályázaton 30 millió forint támogatást nyert a község fejlesztésekre.

Fotó: Mihály Szilvia

– Az összegből elkészül a régi vizesblokkok korszerűsítése, a mozgáskorlátozott-illemhely felújítása. Két új, szélesebb lépcsőt helyeznek el a vízbe jutás megkönnyítése érdekében, fákat ültetnek, kültéri zuhanyzókat helyeznek ki a sport-, gyermek- és fürdőkertzónákban. Digitális kijelzőtáblát helyeznek el a tájékoztatás javítására. Modernebb lesz a retró kabinsor, a vendégeknek ki- és beléptetőrendszert telepítenek, és kiépítik az ingyenes wifiszolgáltatást. A sporteszközök fölé és a gyermekzónába árnyékolókat, napvitorlákat vásárolnak.

Fotó: Mihály Szilvia

A balatonedericsi strand fejlesztését az elmúlt évben a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata 26 millió forinttal támogatta. A fürdőhely 2020-ban először nyerte el az ötcsillagos és a legdinamikusabban fejlődő strand minősítést.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva