Bólyi Alexandra/MTI | 2018.07.02. 22:14
Új viharjelző állomások
Várhatóan nyolc új viharjelző állomást létesítenek, modernizálják a már működő állomásokat, és ötven új eszközzel erősítik a régió katasztrófavédelmi egységeinek mentési képességét a Balaton régió katasztrófavédelmi fejlesztése során.

Balatonszepezden, Balatonedericsen, Fenékpusztán, Balatonszárszón és Tihanyban parti, Siófokon, Szigligeten és Keszthelyen pedig vízközépi viharjelző állomások létesülnek. Új gépjárműveket és eszközöket is beszereznek, a katasztrófavédelem egységei így rövidebb idő alatt érkezhetnek a káresetekhez. A járművek kiválasztásakor az is szempont, hogy a lehető legtöbb helyzetben lehessen azokat használni.

A projekt célja hatékonyabbá tenni a katasztrófavédelem reagálóképességét a Balaton régióban, amelynek révén tovább javul az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága. Fontos, hogy a katasztrófavédelem ebben a régióban is magasabb szinten legyen képes a szélsőséges időjárási jelenségek és a klímaváltozás következtében kialakult helyzetekben beavatkozni. A Széchenyi 2020 program részeként futó projekt keretében új gépjárművek és eszközök beszerzésére kerül sor, amelynek köszönhetően a katasztrófavédelem egységei rövidebb idő alatt érkezhetnek az egyes káresetekhez. (Forrás: MTI)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva