likeBalaton.hu | 2021.08.14. 13:21
Élménytábor a tónál
Állami gondoskodásban élő gyermekek táboroztak a Balatonnál a Szülők háza Alapítvány "Tegyél jót!" programjában a napokban.

Az élménytábort augusztus elején ötödik alkalommal rendezte meg Balatonfenyvesen a Szülők Háza Alapítvány. A táborban azok az állami gondoskodásban részesülő gyerekek vehettek részt, akik egész évben a Tegyél Jót! program kedvezményezettjei voltak. Négy gyermekotthonból hatvan gyermek szerezhetett felejthetetlen élményeket a magyar tengernél. A tábor résztvevői rengeteget strandoltak, vízibicikliztek, kézműves foglalkozásokon, hajózáson, vízi olimpián vehettek részt, írták a Tegyél jót oldalon.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a zenés programokra, fellépett többek között az Alma együttes, Sena és Nyári Károly is, utóbbi a tábor végén tartott T-faktor tehetségkutató versenyre is felkészítette a gyermekeket.

Fotó: Tegyél Jót! – Szülők Háza Alapítvány

A táborban több előadót is vendégül láttak, például Horváth János festőművészt, aki a küzdésről és a családról mesélt történeteket, fellépett Hillender Tímea vadvilágmentor, aki az „Álmok nélkül nem érdemes” című előadásával motiválta a gyerekeket későbbi céljaik elérésében. A fellépők között voltak még Kovács Rozália volt állami gondozott, Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott vízilabdázó és Rácz Zsófia ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkár, aki a gyerekek ifjúság témával kapcsolatos észrevételeit hallgatta meg, valamint érdekes információkat árult el az ENSZ-nél betöltött ifjúsági nagyköveti munkájáról.

A tábor csúcspontja a T-faktor tehetségkutató volt, a zsűri elnöki tisztségét Barabás-Kis Zoltán, a Játékszín színművésze töltötte be.

forrás: tegyeljot.hu, origo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva