Krausz Andrea | 2021.06.08. 06:00
Ezen a strandon mindenki sikoltozik! Anakonda és Kamikaze Fenyvesen
Tizennyolc év után teljesen újjáépült a balatonfenyvesi óriáscsúszda. Két csúszási útvonal közül is választhatunk, de az egyiknél jól kössük meg a fürdőgatyamadzagot!

A balatonfenyvesi Nagystrandon a kék csúszda az Anakonda, a zöld csúszda pedig a Kamikaze nevet kapta. Mindkettő 11 méter magasról indul, és ugyanoda érkezik: a Balaton vizébe.

Kamikaze – 14 év felettieknek

A Kamikaze olyan brutál, hogy kell némi lelkierő az elinduláshoz. Sőt! 14 év alattiak nem is használhatják – derült ki a település közösségi oldalán megosztott videóból. (A többi között játékok és játszóeszközök vizsgálatával, ellenőrzésével és tanúsításával foglalkozó ÉMI-TÜV SÜD kötötte korhatárhoz a csúszdák használatát.) Ez a csúszda rövid és meredek, akár az 50 kilométer/órás sebességet is el lehet érni, ezért speciális fékezőelemeket helyeztek el benne, amelyek a biztonságos vízbeérkezést biztosítják – mesélte dr. Pálfi Marcell projektvezető.

A zöld pálya nyílegyenesen a vízbe visz
Fotó: facebook/Balatonfenyves

 

Anakonda – 12 felettieknek

Az Anakonda, nevéhez méltóan, jó hosszú, tehát sokáig élvezhetjük a siklás izgalmát. Ezen a 120 méteres csúszdán csak a 12 év felettiek jöhetnek le.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 700 milliós kerettel 2019-ben írt ki pályázatot balatoni csúszdák felújítására. A maximálisan adható 100 milliós támogatást egyedül a balatonfenyvesi önkormányzat nyerte el.
Lombár Gábor, a település polgármestere elmondta, a képviselőtestület megvásárolta a csúszdák tulajdonjogát és sikerült egy pályázaton jól teljesíteni. A létesítmény felújítása 113 millió forintba került. (Ebből 100 milliót nyertek az MTÜ pályázatán.)

18 év után 2021-tól újra üzemel majd a csúszda Balatonfenyvesen! A 11 méter magasról induló Kamikaze és a 120 méter…

Posted by Balatonfenyves on Thursday, June 3, 2021

A csúszdanyitás valószínűleg egybeesik a helyi Nagy strand nyitásának idejével: június 15-re várható.

Nyitókép: facebook/Balatonfenyves

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva