Mészáros Annarózsa | 2023.01.09. 16:00
Januári tavasz a Balatonnál
Vékony öltözet, kirándulás, napozás — elsőre egy tavaszi séta kellékei lehetnének a felsoroltak, nem pedig a mindannyiunkban élő reszketeg januáré.

Igazán enyhe napokkal köszöntött minket az új év és 2023 első hete pompás kiránduló napokat tartogatott.

Balatonfenyves

Balatonfenyves az a hely, ahol ha látszólag éppen nem történik semmi, akkor is akad látnivaló. A víz mindig más arcát mutatja, a csilingelő vitorlások mellett még a legzordabb időben is sorakoznak pecások, akik szívesen mesélnek az aznapi kapásról vagy épp várakozásról. A partról csak egy kőhajításnyi távolságnak tűnik a Badacsony íve vagy a Szigligeti vár. A Toboz játszótér kötelei, csúszdái pedig megunhatatlan helye a kicsiknek, bármelyik évszakban.

 

 

Kis-Balaton madártávlatból

A ősszel a rózsaszínben pompázó Kis-Balatonról hoztunk képeket. Azóta nagyot változott a táj Nagyradán, hiszen a kukorica betakarításra került, helyén friss szántás díszeleg. De ami mit sem változott, hogy a kilátóból pompás látvány tárul a Kányavári-szigetre, a Kis-Balatonra és a távolabb tekintve a Badacsonyra, a Gulácsra és a többi tanúhegyre. Az új esztendő második napján balzsamos szellő fogadott minket a dombra mászva, hihetetlennek tűnt, hogy ez még kicsit sem a tavasz, hanem a tél dereka naptár szerint.

 

 

Gyenesdiás, Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy lankáin sétálva döbbenten láttuk, hogy virágzik az aranyeső, a mogyoró és a sok fa első kis bimbóit növeszti a csalogató napsütésben. A gyenesdiási Mária-szoborhoz felkapaszkodva végig melengető napsütésben volt részünk, a szoborhoz felérve pedig döbbenetes látvány fogadott minket: eltűnt a Balaton! Beleveszett a ködbe! A település szép lassan kibontakozott a köd öleléséből, de a tó továbbra is fedve maradt. Hullámzott a ködfelhő, itt-ott kibukkant a fák teteje. De a felhők fölött valóban ragyog a Nap!

 

 

Nézd meg képeinket a tavaszias januárról!

 

 

Fedezd fel te is a téli Balatont, ami most éppen naposabb arcát mutatja! A Balatonhoz tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva