Krausz Andrea | 2020.06.20. 11:51
Méghogy nincs süllő a Balatonban! Ők több mint húszat fogtak egyszerre!
2020. június 19-én délután a balatonfenyvesi kikötőben három férfinél összesen 23 darab süllőt találtak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei. A megfogott mennyiséggel az a probléma, hogy 20 süllőt illegálisan próbáltak eltulajdonítani, ugyanis összesen három darabot könyveltek el a fogási naplójukban.

Az ellenőrzést a halőrök hosszas, többszöri megfigyelés előzte meg – számolt be a balatonihal.hu.

A három férfi pénteken vitorlásról horgászott Balatonfenyves térségében és miután kikötöttek, az autójukba való bepakolás közben léptek hozzájuk a halőrök. Gyorsan kiderült, hogy a magukkal cipelt hűtőtáskákban és vödörben nem üdítőital, hanem 23 darab süllő volt.

Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

 

K. J., magyar állampolgár ebből 12 megfogását ismerte el, melyből fogási naplójába egy darabot sem vezetett be. Két külföldi vendége, K. F. és C. B. további 5 illetve 6 db-ot fogott, de ők is csak egyet, illetve kettőt könyveltek el fogási naplójukban. Mivel a K. J. által eltulajdonítani kívánt mennyiség értéke elérte a bűncselekményi határt, a “horgászokat” a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Fonyódi Rendőrőrsére állították elő.

Fotó: balatonihal.hu -hivatalos

 

Az eset kapcsán K. J.-nek büntetőeljárás keretében, bíróság előtt kell felelnie Az eset kapcsán K. J.-nek büntetőeljárás keretében, bíróság előtt kell felelnie a bűncselekmény elkövetéséért, ráadásul mindhármójukat eltiltással és halvédelmi bírság kiszabásával büntetheti az illetékes halgazdálkodási hatóság.

A kirívó szabályszegések miatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a balatoni területi jegy váltástól is hosszabb időre eltiltja a fenyvesi süllőző triót.

Nyitókép: balatonihal.hu – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva