Marosi Gábor/Sonline.hu | 2021.12.14. 18:00
Újra több vonat áll meg Balatonfenyves alsón
Egy járat kivételével ismét megállnak a Helikon InterRégió-vonatok Balatonfenyves alsón is. Az új menetrend december 12-én lépett életbe.

A Balaton partján is módosult a menetrend december 12-től. Balatonfenyves alsón az elmúlt fél évben több vonat nem állt meg, hiányuk sok bosszúságot okozott az ott élőknek, a nyaralótulajdonosoknak és az ott táborozóknak egyaránt.

A MÁV most orvosolni igyekszik ezt a gondot, tájékoztatásuk szerint, a Helikon InterRégió-vonatok a Fonyód–Balatonszentgyörgy szakaszon – a Kaposvárról 6 óra 19 perckor induló InterRégió-járat kivételével – Balatonfenyves alsón is megállnak. Lombár Gábor, a tóparti település polgármestere elmondta, természetesen örül annak, hogy újra több vonat áll meg a településen, és reméli, hogy a jövő nyári menetrend-módosításkor nem nyúlnak majd hozzá a járatokhoz úgy, mint fél évvel ezelőtt.

Várdán is megáll most már a vonat

A vasúttársaságnál a tavaly decemberi menetrend-módosításkor döntöttek úgy, hogy ritkítják a megálló járatok számát a faluban. Ezt akkoriban azzal indokolták, hogy kevés az utas a településen. Varga András polgármester ezt nem hagyta annyiban, és többször is megkereste a dél-dunántúli közlekedésszervező irodát kérve, hogy állítsák vissza a régi menetrendet.
Móring József Attila országgyűlési képviselőtől is segítséget kért. A sok tárgyalásnak végül meglett az eredménye, és december 12-től újra sűrűbben állnak meg a szerelvények a faluban.

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva