Az én világom – fotókiállítás Balatonfenyvesen
Helyszín Balatonfenyves, Kölcsey Ferenc utca 27
Időpont
Kiállítás Máté Milán természetfotóiból Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében.

A berek vadvilága egyenesen lenyűgözi. Máté Milán fotókat készít, hogy saját élményeiből egy-egy pillanatot megmutasson azoknak is, akik nem lehetnek személyesen részesei a berek történéseinek: vidrák, jégmadarak, toportyánok, cigányrécék, vaddisznók, rókák, szarvasok és vadmacskák életébe segít bepillantani.

Késő estig szakácsként dolgozik az egyik parti büfében Balatonfenyvesen, aztán kora hajnalban felkel és órák hosszat gubbaszt kis sátrában a Nagyberekben. A harmincéves Máté Milán leginkább a „rigóházi” részen érzi jól magát.
– Gyermekkoromban nagyapám az Állami Gazdaságnál dolgozott, lovaskocsival járta a berket és gyakran magával vitt. Olyan volt számomra, mint Matula bácsi. Rengeteget mesélt a bennünket körbeölelő világról – mondta az Imremajorban élő természetfotós. A kedvenc képeimet válogattam össze, mindegyiknek története van.

Máté Milán képei kicsiket és nagyokat is ámulatba ejtenek. Fotó: Turbéki Bernadett

A természetfotós képeit online felületén gyakran közli a világ legismertebb nemzetközi földrajzi magazinja is.
A balatonfenyvesiek életének része a Nagyberek, és ezt Máté Milán fotói nem engedik elfeledtetni. Mint ahogyan azt sem, hogy vigyáznunk kell rá. A természetfotós elhivatott környezetvédő is, és álma, hogy egyszer egy erdélyi medvét kaphasson lencsevégre. A kiállítás augusztus 15.-ig látható.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva