likeBalaton.hu | 2021.05.12. 08:00
A Balaton egyik legrégebbi regattája indul júniusban: jön a Mihálkovics Kupa
Június 5-én és 6-án rendezik az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjat, melynek központja a balatonföldvári BAHART-kikötő lesz.

A Balaton egyik legrégibb regattájának hagyományaihoz méltó komoly díjazás és meglepetések várják a 2021. június 5–6. között megrendezendő 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj és Mihálkovics Speed Race résztvevőit. Már megkezdődött az előnevezés a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében.

– A verseny kiírásakor még érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a vízparti programok megtartására ebben az évben sem lesz lehetőség, ám profi szervezéssel és izgalmas futamokkal igyekszünk kárpótolni az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjon részt vevő vitorlázókat.

Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség, és mi ezt értékes díjakkal honoráljuk – mondta Horváth Péter főszervező.

Katamaránok is versenyeznek: Mihálkovics Speed Race

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyben a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat.

Tudj meg mindent a balatoni vitorlázásról itt!

Már elindult a nevezés

Már elindult az előnevezés az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 4-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

Fotó: Mihálkovics Kupa hivatalos/Török Brigi-BrigiPix

A Kupa díjazása

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hét ranglistaversenyes hajóosztály győztesei szintén egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket az Időzóna Óraszalon ajánlott fel. A regatta vándorkupáját, a kézzel festett vázát a világhírű pécsi Zsolnay porcelánmanufaktúra készítette. A regatta ötvenharmadik kiadása új névadó partnerrel, az idén 90 éves, prémium nyílászárókat gyártó Internorm támogatásával jelentkezik.

 

Fotó: Mihálkovics Kupa hivatalos/Sailing Drone Team-Kóczián Rita

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva