Krausz Andrea | 2021.07.14. 08:00
Csábító habok – szerdán indul a Balatonföldvári Sörnapok
Nincs is kellemesebb ital a nyári melegben, mint egy korsó hideg, gyöngyöző sör. Július 14. és 18. között Balatonföldváron közel 20 főzde kínálatát kóstolhatjuk végig. Megtudtuk, hogy az ínyencek ilyen alkalmakkor magukkal hozzák a saját, kedvenc korsójukat.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Balatonföldvári Sörnapokat, ahol öt napon át várják esténként az érdeklődőket.

– 60 különféle csapolt vagy üveges sör közül lehet válogatni, melyek között cseh, angol, német, holland, vagy magyar kis- és nagyüzemi söröket is találhatunk

– mondta Preyer György, az eseményt szervező Serfőző marketingvezetője.

A könnyed lágerek és a frissítő gyümölcsös sörökön túl az igazán bátrak testes stoutokkal is koccinthatnak a balatoni nyárban. A citrusos IPA-k, a kiegyensúlyozottabb APA-k, a kesernyés EPA-k vagy a karamellás barna és félbarna italok kedvelői sem maradhatnak ki, ők kis megtalálják a számításukat.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A kiállítók 17 óra után várják a látogatókat a város Fesztivál terén, ahol a sörök mellett borokkal, street food ételekkel, sörtörténeti előadásokkal, sörkóstolókkal, sörivó versenyekkel valamint élő zenével is találkozhatnak az arra járók – emelte ki Preyer György.

Mint megtudtuk, a magyarok sörfogyasztási mutatói egyre jobbak, amit a sörnapok sikere is jól tükröz. – Nem mondom, hogy hatalmas dinamikával növekedik a sörfogyasztásunk, de egyre jobban alakul. Az elmúlt 10 években végbement egy komoly sörforradalom, ami még nem tetőzött.

Rengeteg kisüzemi sörfőzde kezdett el működni, akik nem az exportból élnek, hanem abból, hogy a magyar embereknek magyar kisüzemi sört árulnak

– emelte ki a marketingvezető.

Kellemes helyszín Balatonföldvár egy sörfesztiválnak
Fotó: Krausz Andrea

A helyszínen egyébként műanyagpohárban kínálják a habzó italt, de mint a szervezők elárulták, van, aki üvegkorsóból szereti fogyasztani a sört. – Aki „nagy kaliberű” sörösnek vallja magát, általában hoz magával saját korsót, és abban kéri. De lesz olyan kiállító is, aki környezetbarát, elmosható pohárban méri az italt – fűzte hozzá Preyer György.

A rendezvény egyik érdekessége, hogy Jeszenszky József mesterjelölt sakkozó szimultán játékra várja a sörnapok alatt az érdeklődőket. Állítólag még senki sem győzött ellene.

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva