likeBalaton.hu | 2021.08.18. 07:00
Ha Balatonföldvár, akkor Bográcsfeszt
Augusztus 18. és 22. között főzőversenyekkel, nagy sörválasztékkal és programokkal vár mindenkit a déli part egyik legszebb sétánya.

Tavaly olyan jól sikerült az első Földvári Bográcsfeszt, hogy úgy döntött a Balatonföldvári Önkormányzat és Kóczián László főszervező, hogy ebből hagyományt faragnak. Az ötnapos rendezvényen három napon keresztül futnak a főzőversenyek, ahol látogatók, Polgármesterek, végül pedig a szervezők és a kiállítók mérik össze főzőtudásukat. Amellett, hogy mindent megkóstolhatnak a látogatók, a fesztivál kiállítóinak jóvoltából mindennap nagy hangsúlyt kapnak a bográcsban készült ételek, sőt kézműves finomságokkal, klasszikus fesztiválételekkel is készülnek a szervezők.

Pillanatkép a tavalyi Bográcsfesztről
Fotó: Földvári Bográcsfeszt közösségi oldala

Emellett idén a fenntarthatóság és a sokszínűség jegyében minden ételes kiállítónál, és minden versenyen lesz vegán fogás, de szomjasak sem lesztek mivel az ételek mellé hűsítő italok, borok, sörök is dukálnak a rendezvényen. Esténként pedig kisebb élő zenei programok és DJ szolgáltatja majd a háttérzenét.

A szervezők az elmúlt másfél év veszélyhelyzetét figyelemmel kísérték, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat a Fesztivál téren.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva