likeBalaton.hu | 2021.01.05. 14:41
Pofátlanság! 12 keszeget kínoztak meg gereblyéző módszerrel Balatonföldvárnál
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei videóra vették, ahogy egy horgász keszegeket gereblyézett a földvári kikötőnél. Ez a módszer orvhalászatnak és bűncselekménynek minősül.

Nagyot tévedett az a horgász, aki azt gondolta, hogy január 3-án, vasárnap még nem dolgoznak a balatoni halőrök. De bizony dolgoztak, és le is buktatták a téli keszegezőt, aki a legkíméletlenebb módszerrel próbálta kivenni a vízből a halakat.

Ezek a fotók is bizonyítják, hogy milyen szenvedést okoz a hirtelen megrántott felszerelés.

Gereblyézés nyomai – kívülről akad a hal testébe a horog
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

 

– A balatonföldvári kikötőben, a Galamb-sziget oldalán halőr kollégáink szokásos ellenőrző útjukon figyeltek fel egy horgászra, aki pergető horgászfelszereléssel a nagy tömegben lévő keszegeket gereblyézte.

A horgász a jellegzetes rángató mozdulatokkal akasztotta a keszegek testébe kívülről a műcsali hármashorgát.

Az így megfogott keszegeket maga mögé tette. Halőreink a folyamatos gereblyézést videóra vették, majd intézkedtek a szabályszegő horgásszal szemben, akinél addigra már 12, kívülről akasztott keszeg volt – adta hírül a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

12 megkínzott keszeget találtak a horgásznál
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

 

Mint írták, a horgásszal szemben feljelentést tettek a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságon orvhalászat bűncselekmény elkövetése miatt. A gereblyézés bűncselekménynek minősül, és tiltott halászattal elkövetett állatkínzás vétségéért akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Nyitókép: balatonihal.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva