sonline.hu | 2022.09.29. 15:00
Személyi igazolvány helyett kamerát villantott a rendőröknek
Egy férfi videófelvételt készített a napokban az őt ért rendőri ellenőrzésről Balatonszemesen. A rendőrök csak igazoltatni akarták a férfit, ő azonban ellenállt, s becsmérlő szöveggel körítve feltöltötte a világhálóra a felvételt.

– Büszkék vagyunk azokra a balatonföldvári munkatársainkra, akik példamutató higgadtsággal és türelemmel kezelték az intézkedésükkel szemben tanúsított szándékos ellenszegülést – fogalmazott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében a kollégáit ért atrocitásról.

Forrás: police.hu

Az egyenruhások szeptember 24-én este Balatonszemesen próbálták igazoltatni a férfit és hölgy utasát, azonban többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak igazolni személyazonosságukat. A rendőrök kiszúrták, hogy a múlt szombaton tanúsított viselkedés nem különleges a férfi részéről, hiszen a Facebook oldalán több a rendőrségetszemben szándékos és provokatív bejegyzés is látható.

A szóban forgó igazoltatásról a sofőr videót készített és feltöltötte a yotubera, a videó leírásában, pedig olyanokat írt, mint a rendőrök “pszichopaták, szolgák” és, hogy miután nem azonosította magát a férfi és utasa a csuklójára “húsba vágásig szorították a bilincset, hogy úgy érezte levágja a csuklóját.” Azt is állítja az előállított sofőr, hogy utasától ellopták a telefonját a rendőrök, illetve azt is, hogy nem támadta meg a nő a férfivel szemben eljáró rendőrnőt, hanem csak igyekezett megakadályozni a szerintük kegyetlen, erőszakos cselekményt, amelyet a rend őrei követtek el, vagyis az előállítást, amely azonban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerint és a parancsnoki kivizsgálás alapján is teljesen jogszerű és szakszerű volt. A rendőrség közleményében azt írta, a férfi által leírtak nem felelnek meg valóságnak.

A videót feltöltő férfi a leírásban úgy fogalmazott: “Ez a törvénytelen eset megerősített minket abban, hogy az Amerikában vállalatként bejegyzett MAGYARORSZÁG, vállalati (POLICE) szolgáit és ügynökeit a megfelelő UCC zálogjog bejegyzésen keresztül teljes vagyonelkobzásra és szabadságvesztés terhe mellett felelősségre vonják a többi adóssal együtt az Amerikában hatályos vállalti törvények értelmében.”

 

 

A jogszerű rendőri intézkedésen kiboruló férfi a közösségi oldalára is feltette a leírást, amelyhez fotókat is mellékelt az állítólagos sérüléseiről. A kommentelők nem kímélték, volt aki azt írta, egyszerűbb lett volna a személyi igazolványát bemutatni, de olyan is, aki feltételezte, hogy a bejegyzés szerzője szerint a Föld lapos. Persze akadtak néhányan, akik összeesküvés elméletekkel védték a férfit, aki és barátnője ellen a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tett a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, a hivatalos személyek sérelmére elkövetett becsületsértés miatt pedig nyomozást folytat.

Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, akiket parancsnoki elismerésben is részesített.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: police.hu

  

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva