likeBalaton.hu | 2022.09.25. 20:00
Fokozott rendőrségi ellenőrzés a vasút biztonságáért
A vasút és az utasok biztonsága, valamint a rongálások megakadályozása érdekében hétfőtől fokozott rendőrségi ellenőrzés lesz.

A rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében ellenőriz

A magyar rendőrség egységes nemzetközi műveletben vesz részt. A fokozott rendőrségi ellenőrzés a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 6. Rail Action Week elnevezésű akció része. Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. Az akció célja, hogy

megelőzzék a vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértését, illetve a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálását.

A fokozott rendőrségi ellenőrzéssel szeretnék megelőzni azt is, hogy az utasok a mozgó vonatokra szálljanak fel, illetve le, valamint megelőznék a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekményeket. Az ellenőrzés hetében a nevelési és oktatási intézményekben a vasúti közlekedés biztonságával foglalkozó előadásokkal hívják fel a figyelmet a vasúti közlekedés veszélyeire.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

 

 

Nyitókép: Balatonszabadi vonatbaleset 2021. júliusában
Fotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva