likeBalaton.hu | 2021.06.12. 12:00
Szombat este rajtol az éjszakai balatoni vitorlásverseny
Az Ezüst szalag rajtja a Balatonföldvár előtti vízterületen lesz június 12-én, szombaton 18 órakor és június 13-án, vasárnap 14 óráig lehet érvényesen befutni.

A mintegy 80 kilométeres túraverseny kiváló felkészülési lehetőség kínál a július 22-én rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra.Idén negyedik alkalommal rendezi meg az Ezüst szalagot a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet. Az éjszakai túraversenyt ezúttal is a Balatonföldvár – Balatongyörök – Balatonföldvár versenytávon jelölték ki.

Minden eddigi rendezvény nagy csatát hozott. 2018-ban például erős szélben zajlott a megmérettetés, és mindössze 3 óra 4 percre volt szüksége a Vándor Róbert kormányozta RSM2-nek a győzelemhez, míg 2020-ban a gyenge szél dolgoztatta meg a mezőnyt. Tavaly az első helyezett IRF nevű Ventilo 28-as katamaránnak tíz és fél órába telt célba érkezni.

A tradicionális, éjszakai versenyen sokan a Kékszalagra való felkészülés jegyében indulnak el, hiszen a mezőny nagy része 2021. július 22-én – ideális esetben- éppen ezen a szakaszon vitorlázik sötétben. Gyakorolható a navigáció, a hajóvezetés éjszakai trükkjei, tesztelhetőek a műszerek, felszerelések.

Az abszolút első helyezett elnyeri a verseny ezüstből készült örökös vándordíját, az első befutó egytestű hajó pedig különdíjat kap.

A mintegy 80 kilométeres túraverseny kiváló felkészülési lehetőség kínál a július 22-én rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra.

Nyitókép: MTI/Varga László

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva