Csillaghullás – a Perseida meteorraj éjszakája a földvári magasparton
Helyszín Balatonföldvár, Erzsébet utca 50
Időpont
Kocsis Antal, a Balaton Csillagvizsgáló (Balatonfűzfő) csillagásza vezetésével közös csillaghullás-nézés a a Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont melletti füves területen.

A hullócsillagok megfigyelése szabad szemmel történik, ezért mindenki éjszakára öltözzön melegen, hozzanak polifoamot, pokrócot, nyugágyat, kis széket! A Perseida „hullócsillagok” megfigyelése közben lehetőség lesz egy nagy teljesítményű csillagászati távcsővel a nyári égbolt látványosságait is megtekinteni. A szürkület kezdetétől az első negyed előtti holdkorongon a kráterek, hegyek, hegyvonulatok és kiemelkedések árnyékait láthatják az érdeklődők kis és nagy nagyítással.

Távcsővégre kerül a Jupiter bolygó felhősávjaival és 4 fényes holdjával, a Szaturnusz bolygó gyűrűrendszere és halvány holdjai, kettőscsillagok, csillaghalmazok. A holdnyugta után (22:27 óra) pedig a sötét, zavaró fényektől mentes égbolton a felvillanó meteorokat számolhatjuk. Természetesen csak derült, tiszta égbolt esetén lehetséges a megfigyelés.

Esőnap: augusztus 14. (szombat)

Nyitókép: freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva