Fergeteges hétvége a Kultkikötőben
Helyszín Balatonföldvár,
Időpont
E-mail cím jegy@kultkikoto.hu
Túszdráma, Experidance, Molnár Piroska, Mogács Dániel, Csányi Sándor, Kálloy-Molnár Péter önálló estje – Újabb fergeteges hétvége következik a Kultikötőben.

A soron következő hétvégével a 2018-as nyári évad második feléhez érkezett a Kultkikötő, a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja. A repertoár ezúttal is nagyon színes: a kulturális programok között a beszláni túszdrámát feldolgozó kamaraelőadástól Mogács Dániel önálló estjén át az Experidance fergeteges táncelőadásáig sokféle program megtalálható. A Kultkikötő újabb fergeteges hétvégéjének programajánlója.

Mi és Ők – Orlai Produkció
Balatonföldvár, 2018.07.26. 20.30

A Kultkikötő törzsközönsége már megszokhatta, hogy a felhőtlen szórakozást garantáló darabok mellett elgondolkodtató, komolyabb előadások is helyet kapnak a repertoárban. Ez most csütörtökön (07.26.) sem lesz másként. Ezúttal egy különösen nehéz témát, a 2004-es beszláni túszdrámát feldolgozó, kamaradarab, a Mi és Ők lesz látható a földvári helyszínen. A holland Carly Wijs által írt, világszerte számos elismeréssel jutalmazott drámát Magyarországon elsőként Fehér Balázs Benő rendezésében láthatja a közönség, a főszerepet pedig László Lili és Vilmányi Benett alakítja.

Egy kisfiú és egy kislány. Az iskola első napja. Harmincöt terrorista. Ezerkétszáz túsz, ebből hétszázhetvenhét tanuló. A 2004-es beszláni túszdráma. Egy kisfiú és egy kislány – olvasható a darab szinposzisában, amelyről a rendező ebben az interjúban így vélekedett:

„Ez a darab azért tetszik nekem, mert két gyerek mutat be egy konkrét eseményt. Nem szenvelegnek, nincs bennük önreflexió, nem akarnak a nézőkre hatni, csak minél pontosabban prezentálni, hogy mi történt.”

Mogács Dániel
Balatonfenyves, 2018.07.26. 21.00

„Színésznek készült, és ennek ellenére az is lett. Gyerekként talán ő volt az egyetlen, aki szerette volna E.T.-t valóban a Földön kívül tudni. A művészet nem csak szívügye, de genetikailag kódolt öröksége is. A magyar színházi kabaré újraélesztésén munkálkodó színész, humorista, rendező, mester-bábos. Brendon, a susogós mackó rendezője, mozgatója, hangja, a Kétfarkú Kutyapárt ex-polgármesterjelöltje, Dr. Mogács alteregója. A Munkaügyek Jóbejtje.” – akiről szó van, az nem más, mint Mogács Dániel, aki július 26-án a Kultkikötő balatonfenyvesi helyszínén lép fel és minden bizonnyal megdolgoztatja a közönség soraiban ülők rekeszizmait.

Csányi Sándor önálló estje
Balatonföldvár, 2018.07.27. 20.30

„Miért ne próbáljuk megérteni a nőket?” Szegezi nekünk a kérdést Csányi Sándor, aki a Kultkikötőben is látható önálló estjének ismertetőjében „hímsoviniszta férfiként” aposztrofálja magát, vagy legalábbis „beismeri, hogy ő az”.
A darab cselekménye szerint két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: Mit akar a nő? A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és felidézi a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Közben a gondolkodását formáló férfiak alteregóit is magára ölti, hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, ahelyett, hogy segítenék a nagy kérdés megválaszolásában.

Caveman – Az ősember
Balatonboglár, 2018.07.27. 21.00

A férfi-nő kapcsolat a Kultkikötő balatonboglári helyszínén is szóba kerül majd: itt Kálloy-Molnár Péter, a Caveman című előadásban mesél a jó párkapcsolat titkáról és arról, hogy mi a különbség pasik és csajok között. Hogy mennyi minden változott az őskor óta – ha változott egyáltalán.
Az Ősember a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja. A Caveman főhősének sorsában sok férfi magára ismerhet, és jó eséllyel kezdhet új életet, de a nők is jobban megérthetik párjukat és saját magukat is… A Hatszín Teátrum Szántó Erika által rendezett előadását első randi előtt, után és közben is ajánlják a készítők.

ExperiDance: Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány
Balatonföldvár, 2018.07.28. 20.30

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…

A legendás szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak fergeteges produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait. A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek. Az ExperiDance Production különleges előadása ezen a nyáron, július 28-án a balatonföldvári Kultkikötőben is látható lesz. A produkcióban a 100 tagú Cigányzenekar szólistái is közreműködnek.

Űrdöngölők – Rutkai Bori Banda
Badacsony, 2018.07.28. 18.00

„Rutkai Bori ezer szállal kötődik a gyerekekhez és a Balatonhoz is, hiszen a Káli-medencében éli a mindennapjait. Sőt, az égiekkel is össze van kötve, ezt mi sem bizonyíthatja jobban, mint az, hogy egy egész koncertet szán a velük való kapcsolatának. A űrbe vezető grafikai elemeket is saját maga tervezte, és olyan könnyen talál kapcsolatot a gyerekhez, mint nagyon kevés felnőtt. Talán azért van ez így, mert ő maga is gyerek maradt. Egy felnőtt kozmikus tudásával gyereknek lenni óriási adomány.” Azok, akik már voltak Rutkai Bori koncertjén, jól tudják, hogy az idézett cikk szerzője egyáltalán nem túloz. A zenekartól megszokott kaland-dalok ezúttal Badacsonyban, a FrissTeraszon csábítják űrbéli, kozmikus kirándulásra és egy igazi zenei időutazásra a kicsiket és a nagyokat.

Emberi hang – Molnár Piroska zenés színházi est
Balatonboglár, 2018.07.28. 21.00

Molnár Piroska gazdag életpályája nemcsak jelentős drámai szerepeket, hanem nagy zenés szerepeket is tartalmaz, az operettől a musicalig, sőt, a klasszikus dalok megformálásáig is.
A színházi este ezekből az ismert dalokból, slágerekből és a hozzá és számára írt dalokból válogat, miközben Molnár Piroska eközben megosztja gondolatait, élményeit, tapasztalatait az emberi hangról. Annak erejéről, hatásáról, különösségéről, szóval arról a munkaeszközről, amelynek gyakorlását oly magas szinten műveli, mert énekelni jó, mert énekelni mindannyiunk öröme, mert énekelni szeretünk.
A Rózsavölgyi Szalon népszerű előadása július 28-án a balatonboglári Kultkikötőben is látható lesz. Tangóharmonikán és további hangszereken közreműködik: Bornai Szilveszter.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva