Repülőhollandi Európa-bajnokság – Balatonföldvár
Helyszín Balatonföldvár,
Időpont
Telefonszám
2019. szeptember 13-20. között rendezik meg Balatonföldváron a 2019-es év Repülő Hollandi Európa-bajnokságot. A helyszín számos nemzetközi rendezvény házigazdája, mint például az FD Worlds 2013-ban vagy a Finn Gold Cup 2017-ben és a Laser Radial Youth Euro 2018-ban.

Szeptember 13-n kezdődik Balatonföldváron a 2019-es vitorlázó Repülőhollandi Európa-bajnokság, melyen 16 ország 68 egysége áll rajthoz. A legesélyesebbek között van a 13-szoros világbajnok Majthényi Szabolcs, Domokos András páros, a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői.

Szeptember 15-én, 18 órakor megnyitó, melyen részt vesz Szabó Tünde EMI Sportért felelős államtitkár a verseny fővédnöke, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, valamint Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere és még számos prominens személy a vitorlássportból.

A rendező kilenc futamot írt ki, naponta kettő, maximum három rendezhető. Négy futam után érvényes a bajnokság, öt futamtól egy kieső futam számolható, nyolc futamtól a két legrosszabb eredmény dobható már.

Ausztria, Horvátország, Csehország, Dánia, Spanyolország, Svájc, Anglia, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovénia, Ukrajna és Magyarország versenyzői érkeznek.

Hétfőtől a futamokat a klasszikus olimpiai háromszög pályán bonyolítják le, amin akár tíz kilométert is meg kell tenniük a hajóknak egy-egy összecsapáson. A szeptember 16 – 20. között minden nap 10 órától tervezik a rajtokat Balatonföldváron.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva