2018.08.11. 10:00
120 méteres terepasztalon 12 kisvonat
BALATONFÜRED – A peronszinti várócsarnokba a házigazda magyarok mellett osztrák és román modellezők is elhozták terepasztalaikat, így a 120 méter hosszú, modul jellegű terepasztalon 10-15 kisvonat közlekedik egyszerre.

További érdekesség, hogy bemutatkozik egy válogatás is vasúti járműveket ábrázoló képeslapok gyűjteményéből.

A veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub idén is megrendezte nemzetközi vasútmodell-kiállítását a balatonfüredi vasútállomáson. A kiállításon, a 120 méter hosszú, modulokból összeépített terepasztalon nagyváradi, bécsi, veszprémi és tapolcai modellezőklubok mutatkoznak be munkáikkal. Az érdeklődők láthatják többek között a jánosházi, a hajmáskéri és a sárszentmihályi állomások kicsinyített mását vagy a nagygyimóti rakodóhelyet.

 

Újdonságként a tapolcaiak megépítették a balatonrendesi megállóhelyet, a veszprémi modellezők elkészítették az örvényesi megállót, és felújítottak három modult is: két alagutat és egy hidat, amely a valóságban is létezik Kisbér térségében. Az idei év különlegessége. hogy egy modell- és makettgyártó cég is bemutatkozik a kiállításon, amelynek termékeit összerakhatják a helyszínen az érdeklődők. A kiállítás szervezői meghirdettek egy nemzetközi modellversenyt is a résztvevők között, egy szegedi kollégájuk, Domonkos András emlékére.

A bemutató kapcsán Letenyei István veszprémi klubvezető-helyettes elmondta, hogy a vasútmodellezés iránt kevés fiatal érdeklődik manapság, viszont a kiállításokat kedvelik az emberek és a látogatók között mindenféle korosztály megtalálható. A balatonfüredi vasútállomáson a vasútmodell-kiállítás, amelyen egy válogatás is látható európai vasúti járműveket ábrázoló képeslapokból, augusztus 12-ig látogatható.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva