kemma.hu / Szűr Annamária | 2021.06.28. 14:00
A Balatonon tölti nyugdíjas napjait a mentőskutya
Preszton a tatabányai mentőállomáson szolgált 12 évig, most pedig a lehető legjobb helyen, a Balatonon tölti a nyugdíjas napjait.

Nyugdíjba „vonult” Preszton, a tatabányai mentőállomás szeretett kutyája. 12 évig szolgált itt. Hathetes korában dobták őt ki az állomásnál, ő pedig belopta magát az életmentők szívébe. Gazdit is közülük választott. Bakó Ferencet. Bár tavaly már elköszönt tőlük, most a Balatonról jelentkezett be az egykori bajtársakhoz.

– Üdvözletem küldöm a Tatabánya Mentőállomás minden bajtársának.13 éves lettem. Nekik köszönhetem csodás életem… Amikor négyéves voltam, beteg lettem, de ők megmentették az életem, és ezt soha nem felejtem – olvasható a vizsla keverék „üzenete” a Facebookon. Mint a posztból kiderült, immár nyugdíjas éveit a Balatonon éli, egy csodás helyen Preszton, aki Balatonfüreden is fantasztikus emberekkel találkozott.

Nagy műtétje után igen mozgalmas életet élt az eb: teljesítette a Gerecse 50-et, lefutotta a maratont, felderítette a Pó-folyó környékét Itáliában, és úszott már a Wörthi-tóban is. Aztán a kocsiból kiugorva jött egy nyekkenés. Mint kiderült, gerincsérve volt, lebénult. Az emberek szívét is meglágyította, buszsofőrök, rendőrök, taxisok, magánszemélyek is besegítettek a műtétje költségeibe. Ő pedig sok-sok ebszeretettel hálálta meg a gondoskodást mindenkinek, különösen a tatabányai mentősöknek, hogy nem mondtak le róla.

A tatabányai mentőállomástól, ahol „szolgált”, 2020 tavaszán búcsúzott el. Gazdája, Bakó Ferenc 1994 után akkor kezdett új állomáson dolgozni, és Preszton is ment vele természetesen. A tatabányai kollégák akkor mindkettejüktől búcsúztak.

Forrás: kemma.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva