Kovács Erika/Veol.hu | 2022.03.01. 12:00
A Hernyóból pillangó és a Dinnyére sör lett az első Arácson
Ötletes jelmezek, kitűnő hangulat és muzsika, finom falatok várták a kicsiket és nagyokat Balatonfüred arácsi városrészén, a karneváli mulatságon.

Arácson látszott, hogy nagyon várták az emberek a találkozást, hogy két év után ismét legyen karnevál. A maskarás télűző felvonulás a Béke utcai Kutas Árpád Emlékparktól indult el, Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara kíséretével.

A vidám menet végigsétált a Béke és Lóczy Lajos utcán, a Hősök terén, majd a Szent Benedek Iskola udvarára érkeztek.

Itt tavaszvarázslással, kiszebábégetéssel, jelmezversennyel megkezdődött a farsangi vigadalom, a kicsiket és nagyokat zenebár, tombola, értékes nyeremények, zsíros és lekváros kenyér, forralt bor és tea várta.

A jelmezes bemutatót különböző kategóriákban hirdették meg, külön értékelték a gyermekeket, a nőket, a férfiakat, a családi és csoportos felvonulókat.

Zenés felvonulás és kiszebáb-égetés is segített a télűzésben
Fotó: Veol.hu/Pesthy Márton

 

Ötletes jelmezek

A közönség nagyon ötletes jelmezeket láthatott, nehéz feladata volt a zsűrinek, élén Molnár Judit képviselő, bizottsági elnökkel. Az értékeléssel mindenki elégedett volt, a gyermekek közül első lett a Falnak is füle van, őket követték a Rabtársak, aztán a Favágó és a válogatott focista. Minden beöltözött kisgyermek csokoládét kapott.

A nőknél a legötletesebbnek a Hernyóból pillangó bizonyult, aki a közönség szeme láttára változott át hernyóból gyönyörű pillangóvá. Őt követte a Velencei karnevál, aztán a Zsáknak a foltja. A nők közül a zsűri különdíját a Méhész kapta, aki azt mondta, ha eltűnnek a méhek, megszűnik az élet is. Minden beöltözött értékes szappanokból álló ajándékcsomagot kapott.

Nagy sikert arattak a párosok is, ahol az első helyeket a Dinnyére sör, a Konnektor és dugó, a Pán Péter és Csingiling, illetve az Egyszerű favágó a fiával nyerte el.

Az Olimposzi istenek is nyerők voltak Arácson
Fotó: Veol.hu/Pesthy Márton

A zsűri különdíját az igényes jelmezért a Csirke és Gomba vehette át.

Családi kategóriában is jobbnál-jobb jelmezeket lehetett látni, közülük első lett a Futómuskátlik A(rácson), akik egy cserép muskátlival futottak, és felvonultattak egy rácsot is.

Második lett a Piroska és a farkas, harmadik a Hófehérke, a vadász és az őz. Utóbbinál egy gyönyörű kutyával vonultak fel, és az eb képviselte az erdő kedves vadját.

A csoportos beöltözők közül legnagyobb sikert az Olimposzi istenek aratták, utánuk jött az Arácsi református templom és egerei, a harmadik helyen a Békés szurkolók csoportja végzett.

További fotók:

 

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva