likebalaton.hu | 2018.08.10. 11:34
Alsóörsön járt a Kék Karaván
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyári baleset-megelőzési programját mutatta be az alsóörsi nyaralóknak.

A balatonfüredi rendőrök 2018. augusztus 9-én a helyi kempingben várták a nyaralókat a Kék Karaván elnevezésű baleset-megelőzési rendezvénnyel.

A kétórás program során az érdeklődők kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, mely egy megközelítőleg 10 km/h sebességgel történő ütközés hatásait érzékelteti.

A felnőttek felpróbálhatták a „részeg szemüveget”, és a felállított bóják között egyensúlyozva tapasztalhatták meg, hogy mit érzékel az enyhén vagy éppen súlyosan ittas állapotban közlekedő a környezetéből. A gyerekek egy kerékpáros mini KRESZ-pályán mérhették össze tudásukat, valamint közlekedési kirakók segítségével tanulhatták meg a jelzőtáblák jelentését.

Fotó: police.hu

A kétkerekűvel érkezőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy a kerékpárjaikat regisztrálják a BikeSafe országos adatbázisba.

A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A nyilvántartásba vétel egyszerű, gyors, és a rendőrségi kitelepülések helyszínén mindig ingyenes.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályaival kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűiket! Ha mégis felügyelet nélkül maradnak a járművek, mindig lakatolják le azokat!

Forrás: police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva